Uleiul de in, o multitudine de beneficii, produse cosmetice și terapeutice
Marea necunoscut pentru unii, cu toate acestea, pentru alții, seminte de in, și în mod specific ulei de in sau din in, Ele sunt remediul pentru multe rele, mai ales în ceea ce privește sănătatea și frumusețea.

Uleiul de in sau de in provine din sămânța plantei Linum usitatissimum (lenjerie).
Este bogat în acizi grași din serie Omega 3, omega 6, Da omega 9. Calitatea sa depinde direct atât de calitatea materiei prime utilizate, cât și de procesele de presare folosit pentru extracția sa, fiind de cea mai înaltă calitate atunci când se obține la rece.
Mod de consum și utilizare personală a uleiului de in
Putem lua in în semințe sau în ulei. Componentele sale sunt asimilate mult mai bine cu uleiul. Semințele sunt ingerate, deși trebuie măcinate pentru a le digera și asimila.
Atunci când cumpărați ulei de in, este recomandat să respectați pe etichetă mențiunea „prima extracție la rece”, datorită, așa cum am indicat deja, faptului că va fi cel cu cea mai bună calitate și disponibilitate.
Principalele proprietăți ale uleiului de in
Sursa Omega 3.
Principala proprietate a inului este că uleiul conținut în sămânța sa este una dintre principalele surse vegetale de acizi grăsimi polinesaturate esențiale omega 3. Acest lucru îl face un supliment ideal, mai ales dacă peștele nu este consumat sau consumat în cantități mici.
Omega 3 sunt esențiale, deoarece corpul nostru nu este capabil să le producă de unul singur, deci trebuie incluse în dietă.
Ideal pentru vegani
În acest sens, trebuie precizat și avertizat că la unele persoane se pare că nu există o rată de conversie ridicată, adică a obținerii acizilor grași omega 3 (EPA și DHA) din ALA, într-un raport suficient de important. Printre motivele acestei deficiențe putem găsi:
Regulator intestinal și multe altele
Semințele de in au fost utilizate în mod tradițional pentru constipație, diaree, arsuri la stomac, ulcere gastrice sau inflamații ale stomacului în general. Mulțumită conținutului său din mucilagiu, care combat aciditatea și dezumfla în mod natural întregul tract digestiv.