Ulei esențial de ylang ylang Contraindicații, beneficii și proprietăți
Ylang ylang este un arbore veșnic verde din Filipine, India și Java, este cunoscut sub numele de cananga, aparține familiei Anonaceae (plante cu flori), care este formată din peste 300 de genuri.

Se caracterizează prin faptul că este un copac cu creștere rapidă, care depășește 5 metri înălțime până la 12 metri, cu o scoarță netedă de culoare alb-cenușie, o coroană largă, agățat și ramuri lungi care ajung la 5 metri.
În interiorul părților care alcătuiesc arborele ylang ylang, florile galbene cresc sub formă de raceme (inflorescențe) axilare, atașate la axila frunzei, au o formă de stea, la baza cărora au mici conținut de ulei glande. esențiale, cu o aromă florală plăcută.
Est ulei de ylan ylang și a fost utilizat în medicina naturală pentru tratarea malariei.
Indice articol
Ce este uleiul de ylang ylang?
ulei de ylang ylang Este o substanță care se extrage din petalele florii copacului cu același nume.
Acest ulei, datorită compoziției sale, este foarte apreciat în industria cosmetică, în special în producția de parfumuri franceze, și este listat ca ingredient principal în fabricarea celebrului parfum Chanel No. 5.
Originea uleiului de ylang ylang
Este originar din Malaezia, este cultivat în Sumatra, Java (Indonezia), Reunion (Franța), Insulele Comore și Madagascar, în special în Oceanul Indian.
Arborele ylang ylang se găsește în Seychelles, Tahiti, Mauritius și Filipine, de unde provine cel mai bun ulei.
Până la mijlocul anilor 1900, Filipine a fost cea care a avut monopolul asupra acestui petrol, care uneori a fost numit „Iasomia săracului”.
În prezent, este utilizat abundent în producția de parfumuri de calitate premium.
Istoria uleiului ylang ylang
Terminologie ylang ylang, „floarea florilor” provine din limba malaeză „Alang-ilang”, care înseamnă „felul în care atârnă”.
În insulele din sud, femeile își pun pe păr un amestec de ylang-ylang și ulei de cocos pentru a avea grijă de el și pentru a-l menține sănătos.
De-a lungul anilor, a fost folosit în Europa pentru a produce tonic pentru păr cunoscut sub numele de ulei de Macassar; deci de acolo, cârpe antimacassar pe spătarele scaunelor și împiedicați-le să se păteze cu grăsime.
În Indonezia, se obișnuiește acoperirea patului în ziua nunții, cu petale ale acestor flori, cu referire la calitățile afrodiziace pe care le posedă uleiul de ylang ylang.
Caracteristicile uleiului de ylang ylang
ulei de ylan ylang, Este de o culoare galben intens, care dă un miros floral și dulce balsamic, cu note de neroli, iasomie, gumă și cremă.
Datorită esenței sale, este utilizat pe scară largă pentru zona cosmetică precum parfumuri, creme de față, șampoane, loțiuni de corp.
La fel, poate fi adăugat ca conservant alimentar pentru dulciuri, înghețată, fursecuri, bomboane.
În aromoterapie este utilizat pentru efectele sale benefice asupra sistemului nervos, ajută la calmarea stresului, a panicii, acționând ca sedativ și stimulant.
Are proprietăți îmbunătățitoare și, prin urmare, este utilizat pe scară largă pentru masaj.
Denumire științifică a uleiului de ylang ylang
Este cunoscut sub numele științific Cananga odorata; numele ylang ylang provine din limba austronesiană taglo, care înseamnă sălbatic (în raport cu habitatul său natural).
În Indonesia ylang ylang înseamnă „floarea florilor”.
Compoziția chimică a uleiului de ylang ylang
Compoziția sa chimică este ulei esențial: acid benzoic, alfa-pinen, cariofilen, cadinen, metil-salicilat, metil-benzoat, metil-paracretol, eugenol, crezol, linalol, geraniol, metil antranilat, monoterpene, sesquiterpene, alcaloizi, lactone; flavonoide, gossypol; flavonoide gossypol,
Cum se extrage uleiul de ylang ylang?
ulei de ylang ylang, Se obține prin procesul de distilare cu abur a petalelor florilor, deoarece permite menținerea și conservarea compușilor volatili ai uleiului; începutul procesului este cel mai important, deoarece prima extracție permite obținerea uleiului de calitate mai bună, cu proprietăți mai mari.
Calitatea uleiului de ylang ylang va depinde de cultura folosită pentru flori, în special de momentul în care sunt colectate, dacă a fost dimineața, este mai benefic, deoarece fluturii nocturni le polenizează și, prin urmare, între amurg și zori, cele mai se degajă aroma intensă și este cea mai propice procesului de distilare a uleiului.
Ingredient activ al uleiului de ylang ylang
Printre principiile active ale ulei de ylang ylang care se remarcă sunt carioflena, metil-paracresol, farnesol și geraniol, ulei esențial 2% cu linalol, p-crezol, eugenol, cadinen; acizi salicalici, formici și benzoici.
Dozajul recomandat de ulei de ylang ylang
Pentru uz culinar, doza de ulei de ylang ylang nu trebuie să depășească 1 gram pe zi (30 picături).
În cazul utilizării externe, nu depășiți 2 picături, combinate cu un alt ulei conductiv.
Pentru utilizare într-o baie relaxantă, maxim 5 picături în apă pentru a fi folosită pentru baie.
Pentru mai multe informații despre acest subiect, vă invităm să citiți 8 idei de relaxare după o zi grea la serviciu/teme
Utilizări și beneficii ale uleiului de ylang ylang
Printre beneficiile uleiului de ylang ylang se numără:
- Ajută la creșterea părului și ajută la eliminarea mătreții.
- Controlează excesul de ulei pe piele.
- Acționează ca regenerator al pielii.
- Este antiseptic deoarece previne acneea și punctele negre, acționând împotriva bacteriilor care afectează pielea și menține porii deschiși.
- Este relaxant și stimulant în cazurile de depresie.
- Are efecte afrodiziace.
- Îmbunătățește circulația și ajută la reglarea ritmului cardiac.
- Favorizează respirația.
- Acționează ca un hipotensor, deoarece controlează tensiunea arterială.