Ulei de susan ≫ Ce ar trebui să știți Planet Oil

știți

Uleiul de susan provine din semințe de susan, cunoscut și sub numele de susan și are o aromă și o aromă foarte caracteristice. Din acest motiv, este utilizat în special în bucătăria asiatică, ca și în chineză, coreeană și japoneză pentru a spori aroma mâncărurilor și chiar folosite ca pansament.

Nu este un ulei care este folosit pentru prăjirea normală și din acest motiv este de obicei cPiață în borcane mici. În plus, pe piață puteți găsi ulei de susan de diferite culori, în funcție de dacă provine din semințe de susan prăjite sau crude.

Deși cea mai răspândită utilizare a uleiului de susan este la gătit, acest ulei poate fi utilizat în diferite preparate pentru a fi utilizat în tratamente cosmetice și de înfrumusețare în general, și este că de mii de ani a fost folosit și în medicina ayurveda.

Vom vedea care sunt calitățile acestui ulei și de ce este atât de valoros pentru corpul nostru.

Compoziția și proprietățile uleiului de susan

Proprietățile uleiului de susan sunt foarte numeroase și asta datorită compoziției sale în care predomină acidul linoleic, care este de până la 44% din grupul omega 6, și acidul oleic din grupul omega 9, prezent până la 42%.

Vorbim despre un ulei foarte rezistent la căldură, deci este ideal pentru gătit și se păstrează foarte bine, deoarece compoziția sa rămâne stabilă mult timp.

În ceea ce privește proprietățile pe care uleiul de susan le oferă corpului nostru, găsim efectul său pozitiv în reglarea nivelului de colesterol și a coagulării sângelui, consolidarea sănătății inimii și a structurii dinților și oaselor, prevenind osteoporoza și reducând riscul de arterioscleroză.

Se mai spune că uleiul de susan are proprietăți antioxidante incredibile care țin cancerul departe și că compoziția sa stimulează creșterea celulelor; toate acestea se datorează conținutului său de vitamina E.

Utilizări de ulei de susan

Uleiul de susan este mult mai mult decât un condiment, deoarece oferă și beneficii atunci când este aplicat cosmetic sau medicinal.

Ulei de susan în medicina Ayurveda

Cu mii de ani în urmă, uleiul de susan era folosit în medicina ayurvedică pentru nenumăratele sale beneficii și pentru puterea sa de vindecare apreciată.

Conținutul său în vitamina E și antioxidanți are beneficii foarte valoroase pentru celulele corpului nostru, în care radicalii liberi se pot lega înainte ca structura celulară să fie deteriorată.

Este foarte obișnuit să folosiți acest ulei pentru a efectua masaje în Ayurveda; proprietățile sale sunt folosite în timp ce pielea masată este intens hrănită datorită compoziției uleiului de susan.

Și este că în Ayurveda, stâlpii care susțin o bună sănătate fizică și mentală sunt 4: masaje, curățare internă, nutriție și yoga spirituală.

Uleiul de susan poate participa la diferite dintre aceste zone, contribuind cu proprietățile sale curative corpului nostru: fie prin alimente, prin tehnici de curățare sau prin masaje.

Ulei de susan pentru piele

Conținutul de acid linoleic al uleiului de susan îl face ideal pentru a ajuta la regenerarea straturilor superioare ale pielii.

Acest lucru se datorează faptului că în compoziția sa găsim lecitină, care permite uleiului să pătrundă deosebit de bine, asigurând recuperarea celor mai superficiale celule ale pielii. Din acest motiv, în plus, uleiul de susan este un bun ulei purtător pentru preparatele cu ingrediente active și plante medicinale.

Vitamina E conținută în câteva picături de ulei de susan este capabilă să ne protejeze corpul de radicalii liberi care ne atacă celulele provocând boli. În plus, acest ulei este comparabil ca eficiență cu uleiul de sâmburi de caise, aloe vera și uleiul de migdale.