Ulei de șofrănel pentru sfaturi și utilizare pentru slăbit; Platforma sectorului de vârstă

șofrănel

L 'ulei de șofrănel Este extras din semințele unei plante erbacee cu denumirea științifică Carthamus tinctorius. Această plantă, cunoscută și sub numele de zafferanona, Are numeroase proprietăți terapeutice și este utilizat în gătit ca o alternativă validată la șofran. Uleiul acestei plante joacă un rol important în protejarea sistemului circulator și este un hidratant puternic utilizat pe scară largă în cosmetică.

Ce este uleiul de șofrănel?

Șofranul este o plantă care produce semințe oleaginoase din care este posibil să se obțină un ulei bogat în Grăsimi nesaturate care se numește ulei de șofrănel. Extracția uleiului din semințe se poate face în moduri diferite. Dacă este destinat industriei alimentare, presat la rece Nu modifică compoziția produsului. Dacă, dimpotrivă, uleiul de șofrănel este utilizat pentru vopsele și combustibili, extracția se efectuează cu ajutorul solvenților chimici.

Uleiul pentru uz alimentar are caracteristici similare cu cele ale altor uleiuri vegetale precum floarea soarelui și porumbul. De fapt, este un ulei foarte bogat în acid oleic și acid linoleic, adică omega 6. Cu toate acestea, cantitățile de omega 3 sunt complet neglijabile, deoarece are puțin acid linolenic.

În interiorul uleiului există și cantități bune de vitamina K și de Saruri minerale ca calciu, potasiu și mangan.

Ulei de șofrănel pentru slăbit

Până acum câțiva ani, se lua în considerare uleiul de șofrănel miraculos Pentru cei care doreau să piardă în greutate, a fost adesea folosit pentru a îmbunătăți performanțele fizice și mentale. Astăzi, însă, după numeroase studii și cercetări științifice, uleiul de șofran pentru scăderea în greutate nu mai este considerat atât de magic.