Ulei de portocale - Aromaterapie și uleiuri

ulei

Denumirea botanică pentru uleiul esențial de portocale este Citrus sinensis și aparține familiei botanice Rutáceas.

Uleiul esențial de portocale este o esență puternică care se obține din expresia rece a coajei de portocală comună. Este utilizat pe scară largă în produsele de curățare de uz casnic, tratamente pentru acnee, apă de gură și produse cosmetice pentru mirosul plăcut și capacitatea de curățare. În plus, având o aromă foarte bogată, este folosit și ca potențiator de aromă în băuturi, sucuri sau băuturi răcoritoare.

Uleiul esențial de portocale este folosit de sute de ani în medicina tradițională în toată Marea Mediterană, India și China pentru a stimula sistemul imunitar, digestia, oboseala cronică, depresia, infecțiile gurii și pielii, răcelile și libidoul scăzut.

Principalii constituenți ai uleiului esențial de portocale sunt:
- Limonen (85-96%)
- Miren (0,5-3%)

ORAC: 1,890 µTE/100
ORAC înseamnă Oxygen Radical Absorbance Capacity. Cu cât este mai mare ORAC-ul unui ulei esențial, cu atât are mai multă capacitate de a distruge radicalii liberi care provoacă oxidarea în organism.

Beneficiile uleiului de portocale

Principalele beneficii ale uleiului esențial de portocale sunt:

- Ajută la reducerea anxietății și este calmant și relaxant
- Ajută la insomnie
- Ajută sistemul imunitar cu constipație, diaree, indigestie, dispepsie
- Ideal pentru tenul gras datorită proprietăților sale astringente
- Este un energizant natural și revigorant al dispoziției
- Ajută la combaterea acneei și îmbunătățește pielea
- La fel ca alte uleiuri esențiale de citrice ajută la deschiderea poftei de mâncare
- Ameliorează simptomele de răceală
- Ameliorează colicile la sugar și poate ajuta copilul să doarmă
- Aromă de apă
- Lucrează ca agent antibacterian natural
- Ajută la reducerea stresului
- Crește circulația și reduce inflamația
- Îmbunătățește tenul și reduce ridurile
- Scade hipertensiunea
- Creșteți libidoul

Principalele utilizări ale uleiului esențial de portocale

Principalele sisteme ale corpului în care funcționează sunt sistemul digestiv, sistemul imunitar, echilibrul emoțional, pielea.

Stimulant al sistemului imunitar

Componenta principală a uleiului esențial portocaliu, limonenul, este un monoterpen care este un puternic războinic al stresului oxidativ pe care corpul îl poate suferi.

Curățați o casă eficientă și naturală

Uleiul esențial de portocale este un excelent produs de curățat pentru casă datorită proprietăților sale antibacteriene și aromelor sale citrice, dulci și proaspete.

Puteți curăța suprafețele fără a utiliza înălbitor sau substanțe chimice dure.

Stimulează circulația

Uleiul esențial de portocale este utilizat pentru hipertensiune arterială, poate îmbunătăți fluxul sanguin și combate hipertensiunea.

De asemenea, are proprietăți afrodisiace, deoarece stimulează fluxul sanguin, îmbunătățește lipsa libidoului. În același timp, reduce simptomele legate de sindromul premenstrual.

În mod ideal, pregătiți un amestec de ulei vegetal și ulei esențial de portocale pentru a masa zona de tratat și a îmbunătăți astfel fluxul sanguin.