Ulei de migdale dulci pentru piele

Uleiul de migdale dulci este un produs natural obținut prin presarea la rece a fructului migdalului dulce (Amygdalus comunis L. Var. Dulcis), care își are originea în regiunile Asiei Centrale, unde este cultivat de mii de ani.

pentru

În prezent, când vorbim despre ulei de migdale, Ne referim la cel obținut din soiul dulce (copac cu flori în general albe), probabil pentru a evita posibila toxicitate a heterozidelor cianogene prezente în soiul amar (copaci cu flori roz), deși uleiul de migdale amare are și proprietățile sale.

Migdalele

Migdalele sunt cunoscute pentru lor mare valoare nutritivă datorită compoziției sale de 95% acizi grași, în principal în petrol găsim următoarea distribuție:

  • 69,33% în acizii grași mononesaturați, care se remarcă acid oleic.
  • 21,21% în acizi polinesaturați, evidențiind linoleic și arahidonic.
  • 9,18% în acizi grași saturați, inclusiv acid palmitic.

De asemenea, are alte componente cu activități cosmetice benefice, cum ar fi:

  • Tocoferoli: alfa-tocoferol sau vitamina E (0-30mg/100mg).
  • Minerale: potasiu, fosfor, magneziu și calciu.
  • Vitamina A.
  • Vitamine B: B1, B2, B3 și B6.
  • Substanțe chimice cu capacitate antioxidantă precum: taninuri, fitosteroli, acizi fenolici ...

Această formidabilă compoziție și combinație de substanțe nutritive favorizează reglarea și reînnoirea fazei grase a stratului de piele la toate tipurile de piele, în special cele mai sensibile atât ca tratament facial, cât și pentru corp.

Cum să obțineți uleiul

La fel ca în cazul tuturor uleiurilor, există două modalități principale de a le extrage: prin presare la rece sau prin rafinare. Primul menține intacte toate proprietățile și componentele indigene ale uleiului, în timp ce al doilea scade costul, dar pierde intensitatea organoleptică și proprietățile benefice. Evident pariați întotdeauna pe un ulei extras prin presare la rece și pentru a putea fi ecologic. De obicei nu are un preț foarte scump.

Uleiul are o culoare ușor aurie și are o aromă blândă și dulce. Este util atât pentru sănătate, cât și pentru frumusețe cosmetică sau aplicații estetice, fiind elixirul celui mai apreciat de femei. Poate fi folosit pentru masaj sau ca uz extern pe piele și păr, ca un mare aliat pentru a preveni îmbătrânirea prematură și apariția petelor pe piele. Este o produs esențial în producția de creme cosmetice precum și utilizat pe scară largă în remedii naturale fiind o bază bună pentru macerarea plantelor și astfel se obțin uleiuri specifice precum ulei de calendula, mușețel, arnică etc.