Ulei de măceș Beneficii pentru pielea ta WomanWapa

Deși a fost utilizat pe scară largă, în urmă cu doar câțiva ani a fost Ulei de măceșe, și de atunci popularitatea sa în zona Estetică (Cosmetică și Medicală) a crescut enorm. Și nu este pentru mai puțin, deoarece investigația proprietăților și aplicațiilor acestui ulei esențial continuă, care de fapt sunt surprinzătoare.

măceș

Scopul acestei scrieri este de a disemina informații concrete, veridice și utile despre ceea ce se știe până acum despre măceșe, despre care cu siguranță vom auzi din ce în ce mai mult și vom beneficia de el.

Planta de măceșe

Index de conținut

Măceșul (Rosa off. Rubiginosa linee) este o plantă sălbatică, deși originară din vechiul continent, crește în întregul lanț muntos estic al Americii, din Alaska până în Chile, un loc în care clima a favorizat cea mai bună adaptare a plantei și face posibilă exploatarea lor.

Nativii Araucanos au folosit această plantă cu flori roz, care dau naștere unui fruct portocaliu roșcat, comestibil și comercializat în multe feluri, în principal în cofetărie. Pe la sfârșitul deceniului anilor 70 ai secolului trecut, a început să studieze semințele acestui fruct, care au fost aruncate, constatând că compoziția chimică a uleiului obținut din semințe de măceșe a fost unică și surprinzătoare .

În cadrul acestor investigații, a fost efectuat un studiu clinic bazat pe proprietățile regenerative ale uleiului de măceșe la 180 de pacienți care au avut cicatrici din cauza intervențiilor chirurgicale, arsurilor și a altor afecțiuni care au cauzat îmbătrânirea prematură a pielii.

Rezultatele au fost uimitoare. Aplicarea continuă a uleiului de măceș a contribuit în mod eficient la reducerea cicatricilor și ridurilor și la prevenirea îmbătrânirii. .

Din această primă investigație, atât în ​​Chile, cât și în alte țări, au apărut numeroase studii cu privire la proprietățile măceșei, îmbunătățirea genetică a speciei și procesele de extracție mai eficiente care asigură compoziția uleiului, motivul proprietăților și faptului său, standardizarea din ulei se caută.

Sună foarte interesant nu? Ei bine, totul indică faptul că conținutul ridicat de acizi grași conferă uleiului de măceșe proprietăți specifice pe diferite părți ale țesutului tegumentar (piele), vorbim despre faptul că, în uleiul de măceș pur și de înaltă calitate, constatăm că în medie 95% sunt acizi grași precum palmitic, stearic, linolenic, linoleic și oleic, considerate esențiale.

În compoziția sa se regăsesc, de asemenea, prezența unor cantități semnificative de vitamina C, acid retinoic, carotenoizi (forma vegetală a vitaminei A), flavonoide, pectine și alte substanțe precum polifenoli, riboflavină etc.