Ulei de cânepă pentru gătit modul de utilizare GreenBear

ulei de cânepă pentru gătit este unul dintre cei mai mari aliați ai noștri pentru a menține o dietă sănătoasă și echilibrată.
Ori de câte ori îl luăm la rece - cu căldura își pierde proprietățile -, uleiul de cânepă conține o calitate ridicată a grăsimilor bune sau polinesaturate, proteine, minerale, Omega-3 și Omega 6.
Alături de uleiul de măsline extravirgin, este unul dintre cele mai bune uleiuri vegetale, deși este, de asemenea, o mare necunoscută pentru majoritatea populației.
Doar o mică minoritate dintre privilegiați (da, sunteți deja unul dintre ei) știu despre existența acestui ulei și au început să-l folosească în elaborările lor gastronomice.
Sportivii și nutriționiștii au fost primii care au descoperit marile beneficii ale acestora ulei de cânepă pentru gătit, dar, la fel ca alte uleiuri de semințe, cum ar fi inul, este doar o chestiune de timp înainte ca acesta să devină unul dintre cele mai populare.
Uleiuri de cânepă utilizează
Interesant este că ulei de cânepă pentru gătit nu a fost prima utilizare a uleiului menționat. Așa cum sa întâmplat cu aceeași cânepă, mai folosită la început pentru a face frânghie, textile sau hârtie decât pentru alimente, primele aplicații ale acesteia nu au fost culinare.
În cazul petrolului, utilizarea acestuia a fost legată de cosmetice și remedii naturale. Uleiul de cânepă este perfect pentru pielea uscată și problemele de actualitate precum psoriazisul, acneea, eczemele sau mătreața.
De asemenea, dvs. putere antiinflamatoare Nu se realizează numai prin consumul său, ci și prin utilizarea sa actuală. Acesta servește chiar ca un filtru ultraviolet ușor, deși nu ar trebui să fie niciodată o alternativă la protecția solară pentru expunerea pe termen lung.
Uleiul de cânepă este un hidratant natural, care previne îmbătrânirea pielii și o menține sănătoasă și sănătoasă.
În acest sens, trebuie remarcat faptul că nu este indicat pentru tenul gras. Este pielea uscată care poate beneficia de utilizarea sa cosmetică, dar pentru tenul gras, situația sa se poate agrava.
Cealaltă utilizare excelentă pentru uleiul de cânepă este gătitul. Cu toate că beneficiile semințelor de cânepă în alimente sunt cunoscute de milenii, utilizarea uleiului este ceva mai târziu.
De asemenea originar din China și, de asemenea, a fost utilizat în principal ca parte a medicinei tradiționale chineze. Mai târziu, a început să fie folosit în supe reci, pansamente și pansamente, care rămâne astăzi ca principală utilizare gastronomică.
Cum obțineți ulei de cânepă?
Pentru a obține ulei de cânepă pentru gătit un proces de presiune rece a semințelor. Faptul că procesarea este rece și nerafinată este foarte important, deoarece odată cu utilizarea căldurii își pierde nutrienții și gustul devine neplăcut.
Este cel mai mare beneficiu al său, conținutul ridicat de grăsimi polinesaturate - până la 80% - care devine, de asemenea, principalul său dezavantaj. Nu poate fi folosit pentru prăjire, grătar sau pentru orice alt preparat care necesită căldură.
Cu temperaturi ridicate, uleiul de cânepă devine instabil, se descompune și se formează radicali liberi, aldehide și peroxizi lipidici.
radicalii liberi sunt substanțe dăunătoare organismului care oxidează celulele și determina imbatranirea prematura. De asemenea, pot ajuta la formarea diferitelor boli, cum ar fi cancerul.
Alte uleiuri de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, pot genera, de asemenea, radicali liberi de la 170ºC. Prin urmare, nu sunt recomandate pentru prăjire.
Punctul de fumat al uleiului de cânepă
La această temperatură la care celulele se descompun și apar radicalii liberi, se numește punct de fum.
În cazul în care ulei de cânepă pentru gătit, punctul de fum este între 110 și 165 de grade. De aceea, se recomandă doar utilizarea rece sau în vase calde, dar niciodată să nu gătiți într-o friteuză, o plită sau o tigaie.
În cuptor poate fi folosit numai în gătit pe termen lung la temperatură scăzută, deci utilizarea sa nu este obișnuită.