Toxicitate, beneficii, proprietăți și utilizări ale argilei bentonitice
Indice articol

Ce este argila bentonitică?
Este un nume în mod normal comercial prin care este cunoscută argila naturală. De mulți ani a fost utilizat ca medicament, și ca produs în scopuri cosmetice, aducând un număr mare de beneficii pentru sănătate în general.
Proprietățile sale minerale îl fac foarte popular, poate fi găsit în diferite prezentări, dar în mod normal arată ca o pudră cu unele cereale și, în unele cazuri, culoarea argilei poate varia puțin.
Denumire științifică a bentonitei
Bentonită lungă a fost folosit ca metodă naturală pentru a eradica multe probleme care pot apărea pe piele, cu toate acestea majoritatea oamenilor nu cunosc numele științific care aparține acestei pudre cosmetice naturale.
nu are un nume științific ca atare, mai degrabă este un mineral care aparține filosilicaților, fizic este considerat un coloid. Coloizii sunt particule foarte mici care au o suprafață netedă.
Originea bentonitei
Bentonita a fost descoperit în 1888 iar numele său se datorează locului în care au fost găsiți, în Fort Benton, Wyoming, Statele Unite. De atunci a fost comercializat în toată lumea, deoarece are o multitudine de utilizări.
Dincolo de produsele normale care se obțin cu această lut, a fost adaptat în scopuri cosmetice și medicale, poate fi găsit în multe locuri fie ca produs fabricat, fie ca pulbere naturală de bentonită.
Ce alte nume este bentonita?
Există mai multe nume cu care se poate numi bentonita, fiecare dintre nume se datorează diferitelor componente care pot varia în ele. Acestea sunt cele mai comune și importante.
Bentonita este, de asemenea, cunoscut sub numele de lut activat, datorită reacției chimice pe care o poate avea atunci când există un exces de sarcină negativă. Acestea sunt alte nume pe care bentonita le are în funcție de proprietățile sale:
- Montmorillonites: Aceasta este o argilă pe bază de strat, în această bentonită ionul de aluminiu este predominant în structura sa, totuși poate fi înlocuit cu un alt ion metalic, transformându-l într-o argilă plină de minerale noi.
- Bentonită de sodiu: este un montmorillonit care apare într-o formă naturală și are un nivel ridicat de ioni de sodiu. Aceasta are particularitatea că se umflă la contactul cu apa. Poate fi denumit și „Bentonită Wyoming” sau „Bentonită occidentală”.
- Bentonita de calciu: În comparație cu bentonita de sodiu, nu se umflă, ci devine absorbantă. Este, de asemenea, numit Mississippi Bentonite, Southern Bentonite sau Texas Bentonite.
Caracteristicile bentonitei
Particulele sunt mai mici decât kaolinita (Lut alb). Cel mai ușor disponibil tip de bentonită este calciul, care are proprietăți absorbante.
Pe de altă parte, bentonita de sodiu respectă proprietatea de umflare atunci când este în contact cu apa. Datorită cantității de fier pe care o conține are de obicei o culoare caracteristică, deși există un tip de bentonită care este de obicei alb.
Bentonita poate avea schimbări diferite este vorba despre plasticitate și turnare sau cât de greu poate fi atunci când lucrezi cu ea. De cele mai multe ori este foarte lipicios și atunci când se usucă poate apărea fractura acestuia.
Formula chimică a bentonitei
Dacă vorbiți despre partea fizică ca atare, bentonita este considerată un coloid, care este alcătuit din mici particule netede de aproximativ 0,002 mm, care la rândul lor au anumite particule non-minerale numite fitoliti.
Din punct de vedere chimic, formula bentonitei este compusă din următoarea formulă: PentruDouăSAU3 · DouădaSAUDouă · DouăHDouăSAU. Toate acestea înseamnă că bentonita chimică este un silicat de alumină hidratat. Acest lucru poate avea plasticitate, duritate și sunet în funcție de starea în care se află și de modul în care este amestecat.
Beneficii și utilizări ale bentonitei
Deși această argilă este utilizată în mod normal în scopuri industriale, este și ea are o mulțime de beneficii pentru organism care poate fi de mare ajutor atunci când vine vorba de a pune capăt anumitor imperfecțiuni sau disconfort de pe piele.