Tot ce trebuie să știți despre Chia Oil; NAE Cosmetics
Vă prezentăm ingredientul nostru mexican: Uleiul de Chia (Salvia Hispanic)

Ulei din semințe de chia, o cultură prezentă în Mexic încă din perioada pre-hispanică, plină de antioxidanți și cu un profil de acizi grași excepțional a fost ingredientul pe care l-am ales pentru a reînnoi amestecurile NAE pentru față.
Am decis să-l adăugăm la cele 3 amestecuri pentru beneficiile sale multiple și textura super-ușoară, care hidratează fără a lăsa o senzație grasă, care se potrivește tuturor tipurilor de piele.
Acest ulei conține un conținut ridicat, mai mare de 80%, de acizi grași esențiali (care nu sunt produși de corpul nostru și, prin urmare, trebuie să fie obținuți din alte surse) omega-6 și omega-3. Acești acizi grași fac parte din bariera naturală a pielii, care o protejează împotriva pierderii de umiditate și a factorilor de mediu care o pot deteriora, astfel încât prin aplicarea uleiului de chia pe pielea dvs., ajutați la menținerea acestei bariere în mod corespunzător. Mai exact acizi grași linoleici și linolenici (omega-6), au fost legate de o activitate de restaurare a acestei bariere. În plus, acestea sunt necesare pentru procesele celulare ale pielii, reglează procesele inflamatorii și reduceți degradarea colagenului, care este o parte centrală a procesului de îmbătrânire a pielii.
Pe lângă contribuția sa de acizi grași, uleiul de chia conține minerale precum calciu, zinc și magneziu care ajută la menținerea echilibrului barierei pielii și a hidratării acesteia, precum și a compușilor bioactivi precum tocoferol, squalen, fitosteroli și fenoli, care ajută la protejarea pielii împotriva poluanților, a radiațiilor UV (FĂRĂ DEVENI UN SUBSTITUT PENTRU PROTECȚIA SOARELOR) și a radicalilor liberi. Studiile științifice arată că aplicarea topică a uleiului de chia poate avea efecte benefice în tratamentul unor cazuri de inflamație, iritație și deshidratare.