Rolul keratinei în păr și utilizarea corectă a acesteia
Lla cheratină în păr, originea sa Da eu folosesc astaconform procedurii de efectuat

Fără îndoială, cel mai utilizat produs în tratamentele pentru păr este cheratina hidrolizată. Este o soluție cu greutate moleculară mică, care facilitează pătrunderea acesteia în cuticulă, oferind strălucire, restaurare, hidratare și condiționare. Fixarea sa în țesături este mare, rămânând depozitată în timpul mai multor spălări.
De unde este extrasă cheratina cosmetică?
Principala sursă de keratină cosmetică este penele de pasăre sau de om (extrase din părul uman), keratina cosmetică este tratată cu atenție pentru a obține aminoacizi și peptide mici.
Compoziția keratin/A
Keratina este o proteină compusă în esență dintr-un aminoacid (cisteină), care formează punți disulfură, numită grupă cistină, cu un conținut ridicat de sulf, care constituie partea fundamentală a straturilor exterioare ale epidermei și ale țesuturilor precum unghiile, păr, pene, copite sau coarne.
Keratina tare și keratina moale
Keratine dure (Alfa Keratina) conține între 15 și 18% sulf, oferă rezistență și elasticitate părului în timp ce cheratine moale (Beta Keratin) au doar între 2 și 4%.
Vitalitatea și aspectul părului depind în întregime de factorul de umiditate și de distribuția încărcăturilor de-a lungul fibrelor keratinizate.
Keratina ajută la refacerea fibrei în zonele cu rupturi (cauzate de agenți agresivi) ale lanțurilor peptidice .
Condiționarea se datorează reechilibrului apei și distribuției sarcinilor electrice, precum și pH-ului adecvat pentru închiderea cântarelor keratinizate.