Proprietățile uleiului de cocos vă spunem toate utilizările posibile

proprietățile

Interesul crescând și de neoprit pentru produsele cosmetice naturale a făcut din nuca de cocos și uleiul său două dintre ingredientele de referință atunci când vine vorba de îngrijirea pielii și a părului. Știai însă că, dincolo de hidratare și reparare, uleiul de cocos poate face mult mai mult pentru tine și sănătatea ta?

Nucă de cocos (nucă de cocos nucifera) este un fruct tropical rafinat din care se folosește totul, nu numai pentru aroma sa delicioasă, ci și pentru multiplele sale proprietăți terapeutice pentru îngrijirea corpului și a sănătății noastre. Pentru toate acestea, uleiul său a devenit un superaliment. Și se poate spune că foarte puține produse combate boli precum Alzheimer. Suntem siguri că nu știați multe dintre beneficiile acestui fruct. Vrei să afli mai multe despre ea? Continua să citești.

Browserul dvs. nu poate afișa acest videoclip

Nu este un simplu moft care păstrează uleiul de cocos podiumul celor mai folosite uleiuri pentru îngrijirea sănătății. Este probabil că l-ați folosit cu o anumită ocazie pentru a vă hidrata și repara pielea și părul sau chiar ați găti cu regularitate cu el. Dar cu siguranță nu v-au spus că utilizarea și consumul de ulei de cocos are mult mai multe beneficii pentru sănătatea voastră decât știți deja. Aici vă spunem.

Grăsimi saturate, dar foarte benefice pentru sănătate

Poate părea o contradicție, dar nu este. Deși este adevărat că uleiul de cocos este unul dintre puținele uleiuri vegetale a căror compoziție conține aproximativ 90% acizi grași saturați, este excepțional de benefic pentru sănătate. De ce? Deoarece nu sunt aceleași grăsimi saturate pe care le conțin alte alimente, cum ar fi brânza sau carnea. Și conține nucă de cocos trigliceride cu lanț mediu și substanțe antiseptice esențial pentru a te menține în formă.

În țări precum Thailanda, Filipine sau Malaezia, uleiul de cocos este un ingredient de bază al dietei și chiar utilizate în scopuri terapeutice. Și, datorită proprietăților sale, previne căderea părului și este foarte util pentru tratarea arsurilor și rănilor. Dar cum se produce?

În trecut, uleiul de nucă de cocos se obținea din fermentarea laptelui proaspăt de nucă de cocos, proces care a fost înlocuit cu rafinarea, deodorizarea și albirea pulpei uscate a fructelor, numită copra. Ca rezultat, a fost obținut un ulei cu niveluri mult mai ridicate de acizi grași liberi și, prin urmare, a fost un produs nesănătos.

Astfel, în prezent, procedura constă în presarea pulpei de cocos când este proaspătă și coaptă. Se realizează cu mijloace naturale și mecanice, fără aplicarea căldurii și fără procese de rafinare chimică. Rezultatul acestei tehnici este un ulei de cocos virgin, delicios și foarte sănătos deoarece conține aceleași vitamine și minerale ca același fruct.

Proprietățile și beneficiile uleiului de cocos

A fi clasificat drept dăunător, grăsimile din uleiul de cocos au fost considerate extrem de benefice pentru efectele pe care le au asupra sănătății noastre. Și tot mai multe dovezi științifice susțin această redefinire. Și este că în categoria grăsimilor saturate, nu toate sunt dăunătoare. Acesta este cazul uleiului de cocos.

Acizii grași saturați pe care îi conține sunt cu lanț mediu - când vine vorba de uleiul de cocos virgin - și tocmai din acest motiv joacă un rol important în având grijă de sănătatea noastră cardiovasculară, creierul și colesterolul, deoarece sunt capabili să îmbunătățească nivelul lipidelor. Cu alte cuvinte, cresc colesterolul bun (HDL) și previn atingerea nivelurilor dăunătoare ale răului (LD).