Proprietățile uleiului de argan Elixir de juventd

Proprietățile uleiului de argan, elixirul tinereții
Cunoscut ca „uleiul celor 100 de virtuți” pentru numeroasele sale proprietăți, ulei de argan în prezent este la modă în toată Europa. De mii de ani a fost folosit de femeile berbere pentru numeroasele sale virtuți cosmetice și culinare. Fiind, de asemenea, un ingredient indispensabil în nenumărate tratamente ale Sănătate și de cosmetic, Acest elixir prețios este folosit din ce în ce mai mult, mai ales în dietetică.
ulei de argan Provine din argano, un copac care crește în zonele deșertice din sud-vestul marocan. Procesul de fabricație este meticulos: fructele sau nucile sunt sparte cu grijă pentru a extrage almendronele, care se prăjesc fără a fi arse, cu durerea pierderii unei părți din acizii grași. Aluatul obținut este apoi aluat. Este nevoie de cel puțin 8 ore pentru a obține 1 litru din acest prețios ulei de culoare miere.
Virtutile cosmetice ale ulei de argan sunt cele mai cunoscute. Acest aspect strălucitor al frumuseților orientale a fost adesea atribuit profund nutrient. Femeile berbere îl folosesc ca cosmetic, aplicându-l pe față cu un masaj ușor sau local pe părți deosebit de uscate ale corpului.
bogat in acizi grași esențiali omega 6 și tocoferoli (vitamina E) antioxidanți, arganul permite să lupte într-un mod natural și eficient împotriva semnelor de îmbătrânire și uscăciune a pielii.