Proprietăți și beneficii de mesteacăn în produsele ecologice

mesteacăn Este un copac din familia Betulaceae, numit și betula, și la ordinea fagalelor. Pot ajunge până la 30 de metri înălțime, iar frunzele, ramurile și rădăcinile lor sunt folosite în medicina pe bază de plante pentru a face produse cosmetice sau alimentare organice. Mesteacanul crește în pădurile din Europa, Asia și America, în zonele umede și însorite, iar recolta sa are loc de obicei în lunile aprilie și mai. Frunzele sale, odată colectate, sunt lăsate să se usuce la umbră și odată cu ele sunt realizate tot felul de produse naturale care sunt benefice organismului pentru proprietățile lor medicinale și ameliorează simptomele anumitor afecțiuni.

produsele

Proprietăți și părți de mesteacăn

  • Lemn: se folosește la fabricarea pastei de hârtie de mesteacăn și a cernelii de tipărit. Deoarece este un lemn ușor de manevrat, este utilizat pentru fabricarea mânerelor pentru scule sau pentru articole de coș (datorită flexibilității sale mari)
  • Cortex: Are o culoare aproape argintie și are proprietăți antipiretice, adică este capabilă să reducă febra. Este utilizat în perfuzii, deoarece, în plus, este un puternic antiinflamator natural în tratamentul zonelor afectate.
  • Sap: Are un puternic efect antiseptic, de aceea este folosit ca apă de gură pentru tratamente împotriva ulcerelor gurii, gingivitei sau a oricărei afecțiuni care poate crea răni în zona gurii. Zaharul de mesteacan, bogat in xilitol, este extras si din seva de mesteacan.
  • Frunze și muguri: sunt foarte bogate în flavonoide cu proprietăți diuretice și detoxifiante deosebite cu aplicații multiple. De asemenea, are proprietăți antiseptice datorită taninurilor pe care le conțin. Este utilizat în mod normal ca perfuzie.