Parafina - Ce este și ce este pentru tratamente, beneficii și utilizări

pentru

Index de conținut

Ce este parafina?

Este un amestec de hidrocarburi derivat în principal din petrol și cărbune în cantități mai mici.

Aceste hidrocarburi sunt distilate la temperaturi ridicate în rafinării pentru a obține uleiuri grele. După răcire la 0 grade, acesta cristalizează și este separat prin centrifugare sau filtrare.

Ulterior, produsul este purificat și parafina rezultată este trimisă la laboratoare pentru utilizare ulterioară în produse cosmetice și în alte segmente, cum ar fi industria alimentară în hârtie cerată pentru baza unor alimente sau fabricarea lumânărilor.

Utilități

Utilizarea sa este deosebit de răspândită în centrele de înfrumusețare pentru a îmbunătăți aspectul mâinilor și picioarelor.

Cel mai bun moment pentru aplicare coincide cu schimbări bruște de temperatură care facilitează pierderea lichidelor în piele, deoarece parafina este un hidratant puternic indicat în special pentru pielea uscată.

Video în care se spune despre aplicația terapia cu parafină în mâini și picioare.
Tratament care hidratează straturile profunde ale pielii, ajutând la hrănirea, hidratarea, întinerirea și catifelarea pielii.

Proprietăți de parafină

Cea mai apreciată proprietate este a dvs. putere hidratantă. Deși utilizarea sa este larg răspândită pentru industria alimentară sau la fabricarea lumânărilor, este folosită și ca agent de reducere în fizioterapie ca calmant al durerii.

Industria cosmetică o folosește din ce în ce mai mult pentru utilizarea sa tradițională, cum ar fi hidratarea mâinilor și picioarelor, pielea cu probleme de deshidratare, lipsa elasticității, uscăciunea, peelingul și pielea crăpată sau ca ingredient activ în creme datorită consistenței sale asemănătoare cu vaselina.

Atunci când este aplicat pe piele, se formează un film care păstrează pierderea de umiditate și hidratare, păstrând temperatura pielii. Acționează într-un mod termoizolant care induce eliminarea toxinelor și pierderea fluidelor.

Este un tratament ferm, reducător sau util pentru aplicații fizioterapeutice.

Video în care este aplicat ca tratament de fizioterapie pentru ameliorarea durerilor la mână și încheietură

Utilizarea sa în produse cosmetice

După cum am discutat anterior, utilizarea sa este inclusă și în tratamentele de hidratare profundă și este potrivită pentru persoanele cu epidermă crăpată, cu uscăciune, deshidratare sau lipsă de elasticitate.

Poate fi utilizat pe încheieturi, mâini, umeri, coate, picioare, coate, coapse sau genunchi și poate fi folosit chiar și ca mască de față, deși este important ca tratamentul cu parafină să se facă doar pe față să fie aplicat de un profesionist.

Video în care este aplicat pentru un tratament facial hidratant
Este, de asemenea, utilizat în fizioterapie ca calmant al durerii și agent terapeutic în procesele artritice și reumatologice, rigiditate, contractură, entorse, tendinite. Ca agent de reducere, lichidul poate fi utilizat pe brațe, falci, șolduri, abdomen și picioare.