Măceșe, proprietăți și utilizări medicinale

proprietăți medicinale cu măceșe

măceșe

Măceșe, Rosa egglanteria sau rubiginosa, o plantă arbustivă originară din Europa centrală. Este o plantă care este folosită în mod tradițional în gastronomie și remedii casnice, în principal pentru îngrijirea pielii, datorită proprietăți medicinale ale măceșului.

Fructele sale sunt folosite pentru a face gemuri, conserve și infuzii. Pe de altă parte, fructele sunt făcute și infuzii care pot fi luate intern sau extern. Cu semințele faimosul Ulei de trandafir de mosc.

Uleiul de măceșe poate fi obținut mecanic (căutați ulei organic de măceș presat la rece pentru a-și menține proprietățile medicinale) sau prin metode chimice (pierde proprietăți medicinale).

În acest articol vom vedea care sunt utilizările medicinale ale măceșei, principiile sale active și acțiunea medicinală, pentru ce este bun și beneficiile utilizării sale și câteva remedii casnice cu măceșe.

Utilizări medicinale ale măceșului

După cum spuneam, măceșul este o plantă medicinală care poate fi utilizată în două moduri:

- Utilizare externă: aplicarea uleiului și a unui tonic realizat cu infuzia de măceșe

- Utilizare internă: mâncarea fructelor sale și prepararea infuziei cu ele.

Pe de altă parte, uleiul de măceșe, împreună cu ulei de argan, Este unul dintre cele mai apreciate uleiuri din cosmeticele naturale pentru calitățile și beneficiile sale de a avea grijă de piele. diferențele dintre uleiul de argan și uleiul de măceșe sunt că uleiul de măceș conține vitaminele A, grupa B și C. Pentru îngrijirea pielii, ar fi ideal să putem alterna ulei de argan și ulei de măceșe, deoarece ambele sunt foarte benefice pentru sănătatea pielii noastre.

Verificați dacă atât uleiul de măceșe, cât și uleiul de argan nu conțin alte uleiuri, deoarece uneori cea mai mare parte a conținutului este ulei de soia, parafină (petrol) sau similar și conține doar o mică parte din ulei de măceșe sau argan. Citiți cu atenție eticheta și asigurați-vă că conținutul produsului este numai ulei de argan sau ulei de măceșe din producție organică și presare la rece.