Lista aaee, uleiuri și aditivi (redenumit) - Foro de mendrulandia

Mesaj de bougainvillea »28 apr 2011 11:54

uleiuri

Re: aaee listare, proprietăți și utilizări

Mesaj de janwel74 »28 aprilie 2011 12:00

Ei bine, uite, am un rezumat al uleiurilor. un pic lung. La fel ca înainte: ATENȚIE CU ACEASTA INFORMAȚIE, care este HACKED din mai multe surse.

PROPRIETĂȚI DE ULEI DE BAZĂ ȘI VIAȚĂ PE RADIO

Ulei de avocado: Uleiul este obținut din pulpa fructului de avocado.
Este un ulei terapeutic bogat în vitaminele A, B1, B2, vitamina D, E,
Proteine, lecitină și acizi grași.
Crește regenerarea țesuturilor și îmbunătățește proprietățile elastice ale pielii. Este hrănitor, regenerant și hidratant. Ideal pentru tenul uscat.
Îl recomand întotdeauna pe cel de avocado, pentru că pentru anticelulitic, ferm, etc. Este perfect, deoarece acest ulei favorizează pătrunderea oricărui principiu activ (în acest caz uleiurile esențiale, uleiul de avocado este utilizat pe scară largă în gelurile cosmetice ferme și pentru preparatele de acest tip datorită acestei proprietăți pe care le are) și este, de asemenea, un ulei absorbție rapidă. De asemenea, ca uleiuri de bază bune pentru aceste preparate (pot fi amestecate) aveți ulei de migdale dulci și germeni de grâu.

Ulei de Argan: Uleiul este extras din fructele unui copac, argan (arganda Spinosa), care astăzi există doar într-o anumită regiune între Essaouira și Agadir. Uleiul de argan este cel mai scump ulei din lume. Este compus din până la 80% acizi grași esențiali (50% acid linoleic, 15% acid alfa-linolenic, 12% acid oleic, 1% acid arahidonic, 3% acid gamma-linolenic) și conține cantități mari de tocoferoli (vitamina E ) (de aproape trei ori mai mult decât uleiul de măsline) și fitosteroli (steroli D-7). Este apreciat pentru efectul său anti-againg datorită cantității mari de antioxidanți și puterilor sale de vindecare. De asemenea, are efecte antiseptice și fungicide.
Dermatologii recomandă uleiul de argan pentru că ameliorează arsurile solare și pentru a combate bolile dermatologice precum neurodermatita și psoriazisul.
În cosmetologia modernă, uleiul de argan este aplicat pe piele pentru efectul său regenerant

Ulei de alune: proprietăți astringente, vindecătoare și antiinflamatoare ale conductelor sebacee. Mai degrabă uleios în compoziție, este foarte potrivit pentru pielea îmbătrânită, descuamată și uscată. Foarte potrivit pentru femeile gravide. Folosiți acest ulei pentru a hidrata, înmuia și condiționa pielea uscată. Excelent pentru toate tipurile de piele. Uleiul de alune, la fel ca toate uleiurile, este foarte hrănitor, se regenerează și mai ușor decât uleiul de migdale. Proprietăți ferme, alegere bună pentru tenul uscat și mixt.

Boragină sau ulei de boragă: Se obține din semințele de Borago officinalis L., prima presare la rece. Foarte bogat în acizi grași nesaturați, în special acid gamma-linolenic (un precursor al prostaglandinelor). Extern este utilizat în dermatită, ihtioză, psoriazis, uscăciune și în tratamente cosmetice, cum ar fi anti-îmbătrânire.
Inhibă creșterea bacteriană, promovează producerea de anticorpi și ajută la construirea membranelor celulare, a căror deteriorare este considerată a fi originea eczemelor, a căderii părului și a pielii uscate. Uleiul de boragă reduce inflamația și mâncărimea, hidratează pielea și ameliorează descuamarea.

Ulei de Cade: lichid obținut prin distilarea distructivă a buștenilor de Juniperus Oxicedrus L. (familie: Cupresaceas). Lichid gros și omogen, de culoare negricioasă, cu miros empireumatic. Conține guaiac, guaiac etilic, creozol și cadinen. În unele boli ale pielii (eczeme, psoriazis, dermatită seboreică.) Sub formă de săpun sau lenjerie, deși în prezent utilizarea sa a fost aproape complet înlocuită de cea a gudronului de cărbune (gudronul de cărbune). Poate provoca reacții de hipersensibilitate (iritații și acnee pe piele)

Ulei de Calendula: Proprietăți decongestionante, antiinflamatoare, vindecătoare și tonifiante. Recomandat pentru inflamațiile pielii. Uleiul de calendula este, de asemenea, unul dintre cele mai bune și mai populare remedii casnice pentru ameliorarea arsurilor. Este ușor de preparat, implică macerarea unei mână bune de flori de calendula pentru fiecare litru de ulei de măsline și punerea într-un recipient de sticlă etanș pentru 40 de zile într-un loc cald, dar nu însorit. Se aplică după soare ca și cum ar fi un balsam

Ulei de cocos: Ulei de cocos nucifera, obținut prin presare la rece și rafinat pentru a evita râncezirea. Ulei de uz universal, i se atribuie proprietăți de protecție solară (insuficiente pentru pielea albă). Este folosit ca protector pentru părul închis la culoare. Se solidifică la temperaturi relativ ridicate. Uleiul de cocos contribuie în principal la spumare. Procentul recomandat este între 20-30%. Dacă se depășește procentul maxim recomandat, poate fi iritant pentru piele. Uleiul de nucă de cocos este un ulei vegetal cunoscut și sub denumirea de unt de cocos. Este o substanță grasă care conține aproximativ 90% acizi saturați extrasați prin presarea pulpei sau a cărnii de nucă de cocos („Cocos nucifera”), este utilizat pe scară largă în industria cosmetică ( pentru producerea de săpunuri și creme). Se folosește în principal ca hidratant (sub formă de săpunuri) și acționează asupra pielii ca strat protector ajutând la reținerea umezelii. Acționează ca un ulei neted și mătăsos foarte recomandat pentru pielea iritată și inflamată și este recomandat și pentru cei care au pielea sensibilă

Ulei de floarea soarelui: ulei de Helianthus annus L., prima presare la rece, deodorizată și cu garanție ecologică. Este folosit ca bază universală și este specific pentru tratamentele legate de soare sau arsuri

Ulei din germeni de grâu: obținut din Triticum vulgare L., prima presare și rafinare la rece. Conține o proporție bună de vitamina E, motiv pentru care este folosită ca ulei anti-îmbătrânire și antirid.
Indicat în special în tratamentele pentru conturul ochilor. Se folosește de obicei ca parte a amestecurilor cu alte uleiuri vegetale.