Efecte secundare, beneficii și proprietăți ale uleiului esențial de cedru
Cedrul este un copac care are un trunchi lat, care are o înălțime de până la 50 de metri. Aparține genului cedrus și are un lemn foarte aromat, rezistent, care este utilizat pe scară largă în construcții și dulgherie.

Există 3 tipuri de cedri foarte obișnuiți, cum ar fi Libanul, Atlanticul și Himalaya.
Uleiurile foarte aromate sunt eliberate din frunze, care sunt folosite în aromoterapie.
Indice articol
Ce este uleiul de cedru?
Uleiul de cedru este o substanță obținută din distilarea lemnului, are calități terapeutice și aromatice. Este extras printr-un proces de distilare cu abur.
Există două tipuri de ulei de cedru, care va depinde de tipul de copac din care a fost extras; Uleiurile din lemn au un miros caracteristic de lemn și au componente chimice conexe (cedrol și cedru) care sunt responsabile de furnizarea mirosului, care, în funcție de substanța vegetală cu care este combinat, va fi utilizat în zona necesară și își va schimba compoziţie.
Originea uleiului de cedru
Uleiul de cedru era folosit în Simeria antică ca bază pentru picturi; ca în Egiptul antic, era folosit pentru îmbălsămarea mumiilor; organele erau separate și păstrate separat.
Provine din arborele cedrus atlantica (pinaceae); Este originar din India și din Mesopotamia antică.
Istoria uleiului de cedru
Există diferite tipuri de cedri, din arbore de cedru din care provin uleiuri cu proprietăți terapeutice, este tipul de atlas (cedrus atlantica), care a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru diferitele sale proprietăți de a trata afecțiunile respiratorii și infecțiile urinare.
A fost inițial folosit ca tămâie pentru a menține o atmosferă răcoroasă și relaxată; la fel cum a fost folosit ca produs cosmetic și parfum, în special pentru îmbălsămarea corpurilor mumiilor (Egipt)
Se comercializa și se specializa în funcție de proprietățile sale; în Tibet este încă folosit ca tămâie în temple.
Caracteristicile uleiului de cedru
Uleiul de cedru are caracteristici deosebite, este de culoare gălbuie închis, uneori vâscos și cu timpul se depune cristalizat; miros de lemn și foarte cald; Este considerat un parfum bărbătesc și este utilizat la fabricarea produselor pentru bărbați.
Denumire științifică a uleiului de cedru
Cuvântul cedru provine din latinescul „cedru ", care derivă din greacă „Kedron” ceea ce înseamnă putere și se referă la un tip de copac țepos cu frunze spinoase.
Compoziția chimică a uleiului de cedru
Are o compoziție de alfa și beta atlantonă, cariofilenă, cedrol și cadinen.
Cum se extrage uleiul de cedru?
Uleiul de cedru este extras printr-un proces de distilare cu abur care se efectuează pe bucățile de lemn.
Dozajul recomandat de ulei de cedru
Acest ulei de cedru este recomandat să se utilizeze între 1 și 3 picături pe zi, nu depășiți dozele recomandate deoarece poate provoca neurotoxicitate.
Principiile active ale uleiului de cedru
Are ca principii active cedrolul (aroma), cadinena, sequiterpenele (compuși antibiotici), precum și hidrocarburile terpenice (produc o aromă profundă și densă).
Beneficiile și proprietățile uleiului de cedru
Printre beneficiile pe care le oferă uleiul de cedru se numără: este utilizat ca supliment pentru căderea părului, îngrijirea pielii grase și pentru petele pielii, este utilizat cu inhalări pentru tratarea bolilor respiratorii, gripei, răcelii, faringitei, rinitei, bronșitei, ajută la tratamentele împotriva obezității, hipertensiunii, ameliorează anxietatea și acționează împotriva insomniei, pentru vindecarea rănilor și eliminarea ciupercilor sau bacteriilor care provoacă infecții.
Proprietățile pe care le oferă acest ulei sunt: este antiseboreic, antiseptic, antispasmodic, diuretic, expectorant, liniștitor, tonic și fungicid, armonizant, este utilizat ca repelent pentru insecte.
Este bun pentru păr, cum se folosește?
Uleiul de lemn de cedru este utilizat pentru a reduce căderea părului, stimulează foliculii și crește circulația în scalp, previne formarea mătreții, controlează secreția de sebum care irită scalpul și previne mâncărimea.
Poate fi folosit ca înlocuitor pentru șampon, deoarece nu va provoca daune colaterale.