Contraindicații, proprietăți și beneficii medicinale ale uleiului esențial de verbină

Indice articol

medicinale

Ce este uleiul de verbină?

Ulei de verbena Este rezultatul distilării cu abur a rădăcinilor, florilor și într-o măsură mai mică ramuri ale unei plante numite verbena.

Originea uleiului de verbena

Este o planta originara din sud-estul Europei; crește sălbatic pe malurile râurilor și în soluri cu un conținut ridicat de materie organică și umiditate.

Este probabil să se fi născut în regiunea mediteraneană; dar este o plantă care este foarte bine răspândită pe toată planeta.

Istoria uleiului de verbene

În istoria plantei sau plantei verbenei se spune că grecii și romanii au numit-o herba sacra „Ierburi sacre”. A fost folosit la început în riturile păgâne pentru noroc, auguri, auguri; pentru a defăima sau purifica oamenii.

Verbena a fost recunoscută ca un simbol al păcii, prieteniei, fericirii; se obișnuia să trimită primele zile ale anului ramuri de verbină prietenilor apropiați pentru a le ura un an fericit și prosper plin de pace și fericire.

Călătorilor sau umblătorilor vremii li s-a luat la revedere oferindu-le crenguțe din această plantă.

Romanii, când și-au trimis hermișarii în călătorii nobile, le-au dat verbină și au fost numiți „Vermenarios” sau crainici de pace.

Vin la creștinism, pentru că știuCred că Iisus a mers pe această plantă de verbană când se îndrepta spre Calvar și de atunci planta a dobândit puteri magice împotriva șerpilor și reptilelor otrăvitoare.

Parelcelsus, medic revoluționar în 1493-1591; a considerat verbena ca o plantă magică; pentru proprietățile sale stimulatoare. În Germania, aceștia au atribuit și acest sens magic plantei.

În noaptea de San Juan, dansatorii l-au pus la gât și dansează în jurul unui foc de foc; de unde și numele său în Spania ca „Iarba din San Juan”.

Păstorii din sudul Franței, în pelerinajele lor, purtau cu ei o crenguță din această plantă; din moment ce se spunea că oricine a luat o crenguță de verbină în dimineața de San Juan era protejat de șerpi și alte animale otrăvitoare.

Proprietățile sale medicinale sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri; deci în 1852 un profesor din Paris la școala de farmacie, numit Nicolas Jean Baptiste Gaston; El a vorbit despre plantele naturale și despre istoria lor și printre ele a fost și verbena oficială.

O descrie și spune asta este o plantă veche de mare reputație pe care l-au folosit în diferite acte religioase, precum și în actele păgâne ale multor popoare. Prin urmare Se numea „Yerba Sagrada”

Uleiurile esențiale se găsesc în organele și țesuturile marii majorități a plantelor. Aceste uleiuri esențiale sunt insolubile în apă; dar, solubil în alcool; ceea ce a permis ca istoria verbenei să o aibă în medicină pentru antiinflamatoare, antiseptice, analgezice, antitusive, expectorante etc.

În prezent nu este considerată o plantă utilizată pe scară largă, deoarece studiile au arătat că nu este mai bună decât alte plante medicinale.

Utilizarea acestuia a scăzut din cauza cât de dificilă era extragerea uleiului său esențial pentru distribuție și cât de scump era.

Căci ceea ce i se acordă o mare importanță este în cosmetologie; în fabricarea parfumurilor scumpe, care au devenit celebre pentru această esență.

Caracteristicile uleiului de verbină

Uleiul esențial este lămâie și aroma sa proaspătă scaldă simțurile; este galben.

Printre componentele sale se numără terpenele care îi conferă acea aromă proaspătă; precum și conține, de asemenea, citral, lămâie și alți compuși care îi conferă note florale.

Pentru mai multe informații, consultați articolele noastre despre Citronella

Denumirea științifică a verbenei

Denumirea științifică a acestei plante este „Verbena Officinalis”; din familia „Verbenaceae”.

Compoziția chimică a uleiului de verbină

Substanța activă este Verbenaloside; al cărui efect stimulează sistemul nervos parasimpatic.

Uleiul esențial de verbină este compus din citral; terpene; lamai; alcooli terpenici și geraniol.

Conține acid cafeic, tanin și principii amare.

Cum se extrage uleiul de verbină?

Este extras prin distilare cu abur din flori și rădăcini și într-o măsură mai mică a ramurilor sau tulpinilor sale.

Acest proces în verbena este foarte neproductiv, deoarece din cantități mari de flori și rădăcini ale acestei plante este greu de extras esența.

Dificultatea sa ridicată de distilare a făcut-o o esență foarte costisitoare și dificil de găsit; deci utilizarea sa este mai recunoscută astăzi în industria cosmetică și în producția de creme, loțiuni, parfumuri.

Doza recomandată de ulei de verbină

Poate fi folosit atât intern (consum); ca extern (piele). Are o aromă puternică, astfel încât este utilizat în inhalări pentru a îmbunătăți bolile căilor respiratorii și a induce o stare de relaxare și sedare.

Dozele vor depinde de utilizarea pentru ceea ce este necesar și se recomandă ca esența să fie utilizată extern întotdeauna, diluată într-un ulei de bază (proporție de 80% ulei de bază și 20% esență); pentru a evita iritabilitatea, reacțiile alergice sau toxicitatea.

Utilizarea prin inhalare se face în aromoterapie prin difuzoare speciale în acest scop. Deoarece esențele nu trebuie să fie arse sau trecute prin nicio altă procedură care poate provoca pierderea proprietăților lor sau chiar să le facă dăunătoare sănătății.

Cu acești difuzori este garantată utilizarea bună a esenței și a acțiunii sale terapeutice în căile respiratorii și în sistemul nervos central.

Utilizarea verbenei pe cale orală; se poate face sub formă de ceai; plasarea unei linguri de rădăcini sau flori uscate într-o cană cu apă clocotită; se acoperă aproximativ 5 minute; după acest timp este cernut și poate fi consumat.

În forma sa de extract, trebuie luate măsuri de precauție și întotdeauna diluate în apă sau în suc din aceeași gamă de citrice; Se recomandă 2-4ml pe zi.

Având concentrații mari de plante, ca și în cazul extractului, trebuie administrată prudență în administrarea acesteia, deoarece poate provoca efecte foarte marcate la nivelul sistemului nervos central.

O altă formă de administrare este prin tinctura sa; care sunt preparate din plantă cu un alcool; care este condus la un proces de macerare astfel încât această substanță să absoarbă proprietățile plantei și să poată obține beneficiile acesteia din aceasta.

În general, dozele de administrare sunt în picături sau mililitri, în funcție de gradul de diluare și de solventul utilizat pentru realizarea perfuziei.

Se recomandă să fie de 5 până la 10ml; de trei ori pe zi diluat într-un solvent preferat.

Când se utilizează sub formă de comprese, este recomandat să fierbeți un litru de apă și să puneți 50g de plantă uscată, acoperiți-o și lăsați-o să se odihnească timp de 5 minute și apoi puneți-o în zona în care doriți să profitați de analgezic și anti -proprietati inflamatorii cu o carpa.