Ce este uleiul de palmier și la ce servește? Grefusa

palmier

Ce este uleiul de palmier?

Uleiul de palmier este substanța extrasă din mezocarpul palmei, rodul unei plante tropicale, palmierul african (Elaeis guineensis) 1 .

Deși este de origine vegetală, conține aproape un 50% acizi grași saturați, mai ales acid palmitic Două . Este de culoare roșie datorită conținutului ridicat de caroten care, pentru o greutate egală, se găsesc în proporții mult mai mari decât cele ale morcovilor 3 .

Există multe motive pentru care uleiul de palmier a devenit cel mai consumat ulei vegetal din lume 4 :

  • Este economic și versatil.
  • În alimente, starea sa solidă la temperatura camerei și textura sa untuoasă fac posibilă înlocuirea untului sau a grăsimilor hidrogenate în multe produse procesate.
  • Este un ingredient greu de înlocuit în alte sectoare industriale, precum produsele cosmetice sau produsele de curățare. Cultivarea sa este mai profitabilă decât cea a eventualilor săi înlocuitori, soia sau uleiul de cocos.

Aceste motive explică creșterea în utilizarea acestui tip de ulei, dar consumul său în cantități mari nu este benefic, Pe lângă faptul că producția acestui ulei se concentrează în țările tropicale și se generează cultivarea și fabricarea acestuia probleme de mediu 5 .

Mesocarp, rodul palmei.

Mai mult, uleiul de palmier a fost, de asemenea, asociat cu probleme nutritive.