Ce este cetona zmeură și beneficiile sale 【2021】

Cetonă zmeură, sau zmeura cetonă în engleză, este un compus fenolic care se găsește în mod natural în zmeura roșie (Rubus Idaeus); este substanță responsabilă pentru aroma caracteristică și rafinată a fructului. Pe de altă parte, există dovezi că administrarea acestuia în doze mari Te ajută să slăbești.

beneficiile

După cum am menționat în paragraful anterior, cetona este o substanță chimică găsită în zmeură. Cu toate acestea, poate fi extras și din alte fructe precum kiwi, mure, afine și alte fructe de pădure.

Anterior, singura proprietate cunoscută a cetonei de zmeură era mirosul său fructat. Prin urmare, de zeci de ani a fost folosit în cosmetice ca parfum sau în alimente ca aromă. Cu toate acestea, în zilele noastre oferă multe despre care să vorbim și nu doar din cauza aromei sale, ci din cauza unui alt beneficiu: pierderea în greutate. Conform investigațiilor care au fost efectuate, aceste fructe roșii cresc nivelul de adiponectina a organismului, care reglează metabolismul. Deci te ajută să arzi grăsimile mai repede și, prin urmare, să slăbești.

Au trecut câțiva ani (2012) că suplimentele de cetonă de zmeură au devenit populare, după ce au fost recomandate de Dr oz în emisiunea sa de televiziune. Medicul se referă la ele ca la „Produs miracol de slăbit”. În acea perioadă, aceste pastile deveniseră atât de faimoase încât erau epuizate sau foarte greu de găsit, din cauza cererii mari din partea oamenilor.

Amintiți-vă că cantitățile de cetone necesare pe zi pentru a crește adiponectina și a pierde în greutate sunt foarte mari. Aceasta înseamnă că ar fi imposibil să mănânci atâta zmeură pentru a obține acel efect. Din acest motiv, trebuie să achiziționați suplimentul alimentar. Dacă sunteți interesat, vă lăsăm un link către pagina noastră despre cumpărarea cetonă de zmeură.

Cuprins

Pentru ce este cetona zmeura

Zmeura cetonă servește ca parfum în parfumerie, produse cosmetice, săpunuri, lumânări etc. De asemenea, ca aromă și colorant în bomboane, înghețată și băuturi răcoritoare, printre alte alimente procesate. De ultimul, aplicat pe păr și piele pentru beneficiile sale și este luat pentru pierderea în greutate.

Era în 1965 când utilizarea cetonei de zmeură a fost declarată sigură de Food and Drug Administration SUA (FDA, pentru acronimul său în engleză). De atunci, industriile au început să-l folosească în produsele lor, în special pentru mirosul puternic al acestuia.

După câțiva ani, primele studii au relevat alte avantaje ale componentei care au atras și mai multă atenție. Pe de o parte, aplicarea cetonei lichide pe scalp stimulează creșterea părului și încetinește căderea părului. Și, pe de altă parte, atunci când este administrat local, adică sub formă de cremă, îmbunătățește pielea, deoarece îi conferă o elasticitate mai mare (sursă).

Așa cum am explicat deja anterior, astăzi este utilizat în principal în diete ca supliment nutritiv. Motivul este că pastilele cu acest extract de zmeură au însemnat un înainte și un după pentru mii de femei, datorită proprietăților sale uimitoare de slăbit. De asemenea, avem în prezent diverse studii medicale care arată că cetona de zmeură funcționează. Multe dintre ele pot fi găsite pe pagina https://www.ncbi.nlm.nih.gov (în engleză), în bara de căutare selectați pubmed și căutați sub termenul Cetonă zmeură.