Cătina - Piramida informațională
Toate noutățile trec aici

Adăugat de: Juan Carlos Sambataro 18 martie, 2019
cătină Este utilizat pentru tratarea astmului, îmbunătățirea circulației sângelui și ameliorarea simptomelor infecțiilor respiratorii.
cătină (Hippophae Rhamnoides L) este un arbust cu ramuri spinoase, de până la 3 metri înălțime, foarte ramificate și spinoase, cu frunze liniar-lanceolate, flori acoperite cu pilozitate solzoasă și fructe galbene sau portocalii sau fructe de pădure din care se obține un ulei esențial. proprietăți antioxidante, nutritive și regenerante ale pielii. Este utilizat ca ingredient în produsele organice sau bio-cosmetice, precum cele pe care le prezentăm în această secțiune, datorită beneficiilor sale multiple și a valorii nutritive ridicate pentru organism.
Proprietăți
Compozitia în vitamina C, acid folic, antioxidanți și carotenoizi precum zeaxantina faceți-l utilizabil în scopuri diferite, conține și licopen și luteină, Principii active foarte apreciate în proprietățile roșiei Raf din Almería (sunt clasificate și ca carotenoide). Conține acizi grași și aminoacizi. Această compoziție bogată pentru protejarea pielii și a organismului intern face ca cătină au proprietăți pentru:
- Protejați pielea.
- Oferiți vitamine esențiale.
- Se servește ca tonic.
- Ca antioxidant.
- Creme hidratante pentru pielea uscată și mucoasă.
- Analgezice.
Boabele galbene sunt utilizate pe scară largă pentru conținutul bogat în substanțe medicinale, macro și micronutrienți care favorizează creșterea țesuturilor și regenerarea pielii.
Când extractul este preparat cu frunzele poate fi folosit ca antiinflamator.
Ulei de cătină
Utilizat pe scară largă ca antioxidant, protejează pielea și promovează o durată mai lungă de oligoelemente. Uleiul care este extras din rădăcinile și fructele de cătină.
- Are mai mult vitamina Cdecât lămâia Previne răcelile, protejează împotriva anemiei sau infecțiilor și facilitează digestia. În plus, stimulează circulația sângelui și reduce nivelul de grăsimi și colesterol.
- Acizi grași nesaturați, beta caroten și vitamina E. Previn îmbătrânirea pielii și sunt ideale pentru acele piei care sunt foarte uscate, deoarece conferă moliciune și flexibilitate.
Este indicat pt boli de piele, cum ar fi eczeme, dermatite și psoriazis, îmbunătățește, de asemenea, disconfortul produs în intestine și atunci când suferiți de unele probleme gastrice.
Având acizi grași, îmbunătățește longevitatea celulelor. Ajută la repararea pielii, în timp ce încurajează creșterea sistemului imunitar. Uleiul de cătină are utilizări topice și orale, poate fi luat pentru a aduce beneficii organismului din interior sau pentru a îmbunătăți hidratarea pielii și textura acesteia în frecări și tencuieli.
Conținut în Omega 7: Deoarece conține acid gras monoinstituit Omega 7, este indicat pentru îngrijirea pielii, oferind și valoare membranelor mucoase.
Conține aproximativ 30% din Omega 7, cunosc, de asemenea, ca acid palmitoleic. Asa ca servește ulei de cătină pentru:
- Tratați inflamația și afecțiunile pielii, cum ar fi eczema și dermatita atopică.
- Hidratează pielea uscată și descuamată.
- Întineri țesuturile după plajă.
- Ameliorează disconfortul, deoarece are efecte analgezice ușoare.