Cărbune activ, produsul de curățare a feței cu super puteri pentru a elimina impuritățile și a curăța
Cărbunele activ ne colorează cremele și măștile faciale, precum și șampoanele și săpunurile negre. Proprietățile sale de curățare și potrivite pentru toate tipurile de piele sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri.
Albul este asociat cu puritate și transparență. În Egiptul antic preoțesele purtau această culoare, la fel cum astăzi Papa o folosește în îmbrăcămintea sa ca simbol al sacrificiului și mirese din vest merg spre altar înfășurat în acest ton care sugerează început și perfecțiune. Este, de asemenea, regele cosmeticelor pentru conotațiile sale de igienă și curățenie. Și, deși opusul său, negru, care merge mână în mână cu eleganța în ceea ce privește moda, poate fi înfricoșător atunci când este asociat cu lumea frumuseții. Cu toate acestea, a cucerit treptat acest sector și s-a strecurat în borcane. Culoarea neagră și-a găsit drumul printr-un ingredient puternic: cărbunele activ..

Format prin tratarea cărbunelui cu oxigen, cărbunele activ a fost folosit de mii de ani în medicină și încă din Egiptul antic a fost folosit pentru tratarea bolilor. Îngrijirea aplicată a pielii poate fi un ingredient foarte benefic pentru cei care se confruntă cu o producție excesivă de sebum, deoarece ajută la eliminarea toxinelor, care includ uleiul, poluarea și celulele moarte.. Eficacitatea sa este astfel încât popularitatea sa este în creștere. Acest lucru este confirmat de un studiu susținut de British Cult Beauty, care a descoperit că este unul dintre cele mai căutate ingrediente de îngrijire a pielii în Google în acest an, acumulând 104.850 de căutări (și adăugând) la data publicării.
Cărbunele activ este popular în îngrijirea pielii, deoarece funcționează ca un agent clarificator excelent. Combate bacteriile care provoacă acnee, îndepărtând impuritățile și excesul de ulei din porii acumulați și înfundați în ten și sufocându-l. Funcționează pe toate tipurile de piele, inclusiv pe cele sensibile, dar tipurile de ten gras și mixt beneficiază mai mult de acțiunea sa. În plus, natura sa zdrobitoare îl face un exfoliant delicat care atrage murdăria și contaminanții de pe piele în timp ce îndepărtează straturile moarte de celule ale pielii.
Cu culoarea sa distinctivă în jet, acest ingredient pe bază de plante posedă, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antifungice care inhibă dezvoltarea bacteriilor pe ten și accelerează procesul de vindecare a acneei și a altor infecții. Odată cu utilizarea acestuia, porii sunt reduși în dimensiune și devin mai puțin vizibili. „Este un produs de curățare profund, face o exfoliere ușoară, menținând în același timp nivelurile de hidratare ale pielii”, spune Vanesa Querol, antrenorul echipei de educație de la Kérastase, o firmă de îngrijire a părului care a inclus acest ingredient în linia recent lansată.
Miriam Quevedo, fondatoarea mărcii sale omonime specializată în îngrijirea pielii și a părului, a profitat, de asemenea, de acțiunea de curățare a acestui ingredient pentru a-l utiliza în formularea produselor sale: „Carbonul activ este mai poros decât carbonul obișnuit, ceea ce îl face un agent de absorbție excelent. Puterea sa detoxifiantă este cunoscută de secole în țările asiatice. Structura sa microporoasă acționează ca un agent de absorbție și permite excesul de ulei, impurități, toxine și alte substanțe nocive, cum ar fi murdăria, să fie absorbite din piele, păr și scalp ”, explică el.