Caracteristicile și beneficiile nutriționale ale uleiului de soia

ulei de soia devine din ce în ce mai popular. Încetul cu încetul, s-a făcut picătură în multe bucătării europene. Dar utilizările sale se extind dincolo de doar gastronomice. Și, odată cu trecerea timpului, a început să fie folosit și în sectorul cosmeticelor. În acest fel, uleiul de soia apare în unele produse de înfrumusețare, precum demachianți sau creme hidratante.

caracteristicile

Astăzi aflăm mai multe despre acest derivat din soia și vom vedea impactul acestuia asupra sănătății.

Beneficiile uleiului de soia

Uleiul de soia este unul dintre cele mai bogate uleiuri vegetale disponibile pe piață. Acest ulei este bogat în acizi grași precum omega 3 și 6.

Tocmai datorită acestei compoziții, uleiul de soia devine partenerul ideal pentru dietele care au o încărcătură mare de carbohidrați și carne roșie. Uleiul de soia se obține chiar din leguminoase. Este ușor de identificat datorită culorii sale galbene. În ceea ce privește aroma sa, se caracterizează prin faptul că are o intensitate destul de moale.

*Sfat. Cel mai recomandat este consuma-l crud să profite de abundența sa de acizi grași polinesaturați (numai atunci când este ulei nerafinat).

Caracteristicile nutriționale ale uleiului de soia

- Vitamina K
- Vitamina E
- Urme de vitamina B1, B2, B5 și B6
- Nu conține sodiu, fier, proteine, calciu, zahăr, purine sau fibre.
- Urme de iod și zinc
- 900 kilocalorii
- Grăsime 99,99 grame

Beneficii pentru sănătate

Unul dintre principalele beneficii atribuite acestuia este influența sa asupra sistemului nervos. Acest efect pozitiv ar fi motivat de prezența în uleiul de soia a acizilor polinesaturați, cum ar fi acidul linoleic, adică omega 6.

Dar, în plus, este un produs extrem de recomandabil în cazurile în care există imagini cronice ale patologiilor coronariene sau vasculare. Unele dintre ele sunt arterioscleroza, tromboza sau atacurile de cord.

În plus, pe lângă aceasta, din punct de vedere nutrițional, ele atribuie și următoarele beneficii organismului.

- Consumul său este benefic pentru noi sistem nervos.
- Este indicat în special persoanelor cu hipertensiune, Deoarece nu are sodiu, facilitează controlul acestei afecțiuni.
- Este o sursă de antioxidanți.
- Reduce nivelurile de colesterolului rău.
- Este perfect pentru pielea uscată, deoarece este folosită în produse cosmetice hidratant.
- Se recomandă introducerea acestuia în menopauza pentru nivelurile sale de izoflavonă.