Beneficii ale uleiului de ricin - Mai bine cu sănătatea

uleiului

În timp ce uleiul de ricin este cunoscut pentru proprietățile sale ca laxativ natural, are și alte utilizări interesante, și merită să fie cunoscuți. Deși unii medici indică faptul că poate fi toxic în cantități mari, utilizarea sa în medicina tradițională se întoarce cu mulți ani în urmă. Aflați despre beneficiile uleiului de ricin în articolul următor.

Ce să știți despre uleiul de ricin?

Conform credințelor populare, acest ulei poate ajuta la tratarea unei largi varietăți de afecțiuni. Cea mai populară utilizare a sa este legată de constipație, dar ar putea fi folosită și pentru a reduce durerea, stimulează sistemul imunitar și ameliorează rănile pielii. De asemenea, funcționează ca un puternic antibacterian, antiviral și fungicid.

Acest ulei, care provine din sămânța omonimă, este compus din acizi grași care sunt 90% acizi ricinoleici. Sunt considerați responsabili pentru proprietățile sale de vindecare „exclusive”.

Originea și primele utilizări

Planta de fasole de ricin este originară din India, unde a fost cunoscută sub numele de „Palma Christe”, deoarece se spune că frunzele sale sunt similare cu mâna lui Hristos. Poate din cauza asta i se atribuie multe proprietăți vindecătoare.

Bobul de ricin a fost adoptat de alte societăți și culturi din Egipt, China, Persia, Roma, Grecia, Africa, Europa și America. În prezent, este utilizat pe scară largă în industrie, mai ales în textile. În plus, este utilizat în Rusia pentru a lubrifia echipamentele pe vreme rece, deoarece are o vâscozitate consistentă care nu îngheță.

Există și alte utilizări nemedicinale ale uleiului de ricin: ca aromatizant sau aditiv alimentar, ingredient pentru cosmetice și produse de îngrijire a pielii și, în cele din urmă, fabricarea gingiilor, fibrelor, lacurilor, coloranților, tratamentelor pentru piele etc.

Precauții care trebuie luate

Trebuie luat în considerare faptul că bobul de ricin are o parte „mortală” dacă este consumat sau ingerat prin orice mijloace. Prin urmare, nu puteți mânca semințele fără un proces special de extragere a uleiului. Conform studiilor, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la utilizarea uleiului de ricin, deoarece otravă este prezentă numai în semințele brute.

Efectele secundare ale acestui ulei includ reacții cutanate și tulburări intestinale, deoarece ar putea provoca iritații ale pereților intestinului.

Conform acestei publicații a Facultății de Medicină a UNAM, nerecomandat celor care suferă de colici, ulcere, hemoroizi, colită, intestin iritabil, prolaps sau au suferit recent o intervenție chirurgicală.

Avantajele consumului și utilizării uleiului de ricin

Înainte de a utiliza ulei de ricin în orice scop, asigurați-vă că aveți aprobarea medicului dumneavoastră. În niciun caz acest produs nu poate înlocui tratamentul profesional.

Proprietățile uleiului de ricin sunt multe. Dintre acestea, pot fi evidențiate următoarele:

Ameliorează colita

După cum indică documentul menționat anterior, utilizarea sa principală are drept scop combaterea disconfortului acestui dezechilibru intestinal și intestinal. Către acel final, puteți face o compresă și aplicați pe abdomenul inferior.

Pentru a aplica această metodă în conformitate cu medicina tradițională, pur și simplu udați o cârpă și o lăsați să acționeze timp de una sau două ore. Deasupra se poate pune o sticlă de apă fierbinte sau un tampon de încălzire. Procesul poate fi repetat de până la două ori pe zi.

Îndepărtează calusurile de pe picioare

Deși nu există dovezi științifice care să susțină această proprietate, credințele populare indică faptul că acumularea de piele moartă pe picioare poate fi înmuiată cu ricin. Așa cum am spus deja, consultați un dermatolog înainte de a apela la remedii naturale de acest gen.