Ați inclus deja argile în rutina dvs. de frumusețe
Există o tendință foarte actuală în domeniul cosmeticelor, care ne determină să căutăm produse naturale, cosmetice ecologice și eficiente; Ei bine, ce este mai natural decât argila, noroiul și noroiul? Aceste produse, așa cum explică colaboratorul nostru Meritxell Martí, sunt tipice pământului și sunt bogate în minerale și ne vor ajuta să hrănim și să mineralizăm pielea, să îmbunătățim curățarea, pot avea un efect de detoxifiere, sunt eficiente pentru flaciditate, pentru a elimina grăsimea corporală sau a pierde în greutate, în probleme de psoriazis și eczeme. Și nu numai asta, poate fi util și pentru durerile și contracturile musculare. Dar care sunt diferențele lor?

Lut: Este un mineral format din cristale minerale foarte mici, provenite din roci sau sol, în mod special silicat de aluminiu hidratat, care au și urme de oxizi metalici și materie organică, argila este un material nisipos și aproape uscat.
Noroi: Este amestecul de argilă cu apă, este mult mai lichid și consistența este mai cremoasă, deci este și hidratant.
Nămol: Înțelegem noroiul atunci când noroiul și apa care îl formează au un conținut ridicat de material organic, poate fi apă sărată și material marin (de exemplu rămășițe de alge sau plancton) sau apă dulce (cu resturi de plante din mlaștini sau râuri, de exemplu).
În general, atunci când vorbim despre noroi sau noroi înțelegem tratamente în spa-uri, spa-uri sau centre profesionale, precum zone precum Marea Moartă sau nu atât de departe, sunt cunoscute și băi de noroi sau noroi pe plajele din Ibiza. În funcție de zone, vor avea una sau alte proprietăți.
ARGILE
Proprietatea argilei este în principal de a absorbi impuritățile, totuși, în funcție de culoare, dată de mineralele pe care le conține, aceste minerale sunt și cele care vor oferi diferitele proprietăți, pe lângă curățarea măștilor sau a produselor cosmetice din lut în general . Când vom face o mască de lut, așa cum am menționat, descoperim că au culori foarte diferite.
Bentonita. Este poate cea mai comună argilă, are un conținut ridicat de fier, este cea mai utilizată în problemele acneei, deoarece absoarbe multă grăsime. Este recomandat mai ales atunci când există o problemă a acneei. Când este amestecat cu apă, are o capacitate electrică mare și acționează oarecum ca un magnet, care absoarbe impuritățile și chiar bacteriile. Acesta este lutul cunoscut sub numele de gri.
Lut smectit. Are o capacitate mare de absorbție a uleiului, deci este foarte util și în problemele legate de acnee, deși are și capacitatea de a albi, este specific pentru pielea pătată sau hiperpigmentată. Această argilă era folosită anterior pentru curățarea lânii de oaie care era folosită pentru producția de lână textilă.
Lut de caolin. Găsim caolin în diverse culori, alb, galben, roșu sau roz. Și acestea sunt foarte frecvente, în funcție de mineralele pe care le furnizează, vor servi una sau alte utilizări.
Caolin alb. Este specific pentru pielea sensibilă și uscată, este un exfoliant delicat.
Caolin galben. Este mai puternic decât albul, deși este încă pentru pielea sensibilă, stimulează circulația sângelui și este purtat de obicei de măști pentru a da luminozitate.
Caolin roșu. Este cel cu cea mai mare putere de absorbție și este de preferat pentru tenul gras, are o acțiune importantă de detoxifiere.
Caolin roz. Este un amestec de alb și roșu, pentru a echilibra, și este utilizat pe pielea sensibilă care necesită curățare și o exfoliere suplimentar.
Argila verde (foarte tipică în Franța). Este poate un altul dintre cele mai recomandate pentru acțiunea sa exfoliantă, conține fier, dar și un conținut ridicat de material organic. Pe lângă absorbția grăsimilor și a impurităților, acestea stimulează fluxul sanguin.
Lut Rhassoul (tipic Marocului). De origine marocană, este într-adevăr foarte bogată în minerale, această lut ajută la absorbția impurităților, este perfectă mai ales atunci când ai puncte negre sau chiar pe scalpul foarte gras. Cu toate acestea, este astringent, nu atât de mult încât usucă prea mult pielea, așa că poate fi folosit zilnic. În Maroc este obișnuit să-l amesteci cu extract de ovăz sau făină de migdale pentru a-l face un scrub. Este o lut roșie.