11 utilizări și proprietăți ale uleiului de mandarină 😍

Proprietăți, utilizări și contraindicații

Ce buni sunt mandarinii! Și miroase bine! Personal, mereu mi-a plăcut foarte mult acest fruct. În copilărie, și-a ars cochilia după ce a mâncat-o și nu vă puteți imagina cât de bine mirosea casa. Și eu fără să știu că acest gest mă ajuta mental.

Știți deja că toate fructele sunt o sursă de sănătate pentru corpul nostru și uleiurile lor esențiale nu vor fi mai puține.

De exemplu, el ulei esențial de mandarină Are un nivel ridicat de limonen monoterpen cu o mare capacitate de a avea efecte stimulante și de a îmbunătăți starea de spirit. Pe de altă parte, limonenul este, de asemenea, cunoscut pentru proprietățile sale de curățare și purificare.

  • uleiului

Fructul de mandarină crește pe arborele Citrus reticulata. Un copac veșnic verde care produce flori albe și portocalii strălucitoare. Aroma și aroma sa dulce îl fac să fie consumat în mod obișnuit în deserturi, băuturi și tartine. De asemenea, se mănâncă frecvent, datorită gustului său bogat și a cât de ușor este de decojit.

ulei de mandarină iese din coaja fructelor prin procesul de presare la rece.

De unde să cumpăr

Aveți nesfârșite mărci de ulei esențial de mandarină pe Amazon.

Puteți opta pentru sticle mici, cu o cantitate mică de produs, dacă îl veți folosi la anumite momente, sau puteți cumpăra sticle mari, de până la 100 ml. dacă aveți de gând să-l utilizați foarte frecvent.

# Previzualizați prețul produsului
1 Ulei esențial bio de coajă de mandarină 10 ml de Pranarom 9,26 EUR Cumpărați de pe Amazon
Două Ulei esențial de mandarină - 100ml - 100% pur 11,27 EUR Cumpărați de pe Amazon
3 Set de uleiuri esențiale, ulei aromatic 100% natural pur, aromatic, 6 x 10 ml (lavandă. 12,97 EUR Cumpărați de pe Amazon

Istorie

Uleiul de mandarină este originar din Asia. Se pare că a provenit din sudul Chinei, unde au experimentat cu tot felul de fructe pentru a vedea rezultatele pe care le-a avut asupra sănătății și frumuseții. Ceva care și-a făcut cultivarea foarte abundentă.

Este foarte popular și utilizat în Est și India.

În 1805 a ajuns în Anglia, mai târziu în 1850 va ajunge în Italia. De asemenea, în California, Florida și împrejurimile lor.

Se pare că numele de mandarină provine din costumele purtate de mandarinele conducătoare ale Chinei antice. Utilizarea sa în ritualuri și în îmbălsămarea mumiilor era foarte frecventă acolo.

Compoziţie

Principalele componente chimice ale uleiului sunt: ​​a-pinen, mircen, limonen, y-terpinen, citronelal, linalol, neral, acetat de neril, acetat de geranul, geraniol, timol și carvone.

Beneficiile și proprietățile uleiului esențial de mandarină

Este utilizat pe scară largă în cosmetică datorită cantității de proprietăți vitaminice pe care le conține. Vitamina E și C oferă un aspect sănătos.

Are proprietăți antioxidante care ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare pentru regenerarea țesutului pielii.