Uleiul de șofrănel, la ce servește, beneficii, slăbire

ulei Șofranul este extras din sămânța șofranului (Carthamus tinctorius), o plantă oleaginoasă cunoscută pentru utilizarea sa în gătit și, de asemenea, pentru a fi un agent de colorare și aromă alimentară.

Est ulei, folosit in prescripții sau luate ca supliment, poate oferi diferite beneficii pentru sănătate, fiind o atracție pentru cei care caută slabeste, imbunatateste metabolismul, ingrijeste mai bine mancarea si chiar parul, deoarece produsul poate fi folosit și cu scopuri estetice.

Indice articol

Ce este uleiul de șofrănel?

ulei de șofrănel Este un ulei extras din sămânța plantei cu același nume și aparținând speciei Carthamus tinctorius, care provine din regiunile aride din India.

Se folosește la prepararea alimentelor, dar poate fi consumat și ca supliment, în capsule. O altă utilizare este utilizarea uleiului în produse cosmetice, care poate fi găsită în compoziția cremelor pentru păr.

Deoarece are proprietăți precum vitaminele K, E, omega 6 și omega 9, contribuie la o serie de Beneficii pentru sănătate, deoarece este capabil să lupte împotriva radicalilor liberi și să prevină corpul împotriva bolilor cardiovasculare, de exemplu.

Pentru mulți oameni, suplimentul este un aliat pentru pierderea în greutate, deoarece poate ajuta la arderea grăsimilor localizate.

Pentru ce este uleiul de șofrănel?

ulei de șofrănel Poate fi folosit în alimente, fiind o opțiune pentru uz culinar, sau ca supliment (în capsule). Astfel, ajută la îmbunătățirea sănătății prin nutriție și este, de asemenea, un stimulent pentru cei care caută beneficii estetice. Datorită proprietăților sale, este o opțiune versatilă pentru cei care doresc să fie mai sănătoși.

Utilizările sale pot include:

Bucătărie

Uleiul de șofrănel este un produs cu un punct de fum ridicat, ceea ce înseamnă că poate fi o opțiune pentru prepararea preparatelor calde. Chiar și atunci când este încălzit, este capabil să păstreze nutrienții pe care îi conține.

Prin urmare, poate fi folosit ca o alternativă la uleiul de soia și grăsimile saturate de origine animală. Datorită gustului său neutru, este o opțiune pentru diverse rețete.

Supliment (capsulă)

Suplimentele din ulei de șofră sunt comercializate în capsule, utilizate în general de persoanele care doresc să obțină beneficiile pe care le poate furniza componenta, cum ar fi acțiunea antioxidantă, prevenirea bolilor cardiovasculare și pierderea în greutate.

Aceste produse sunt adesea vândute în combinație cu alte proprietăți. Unele capsule conțin, de asemenea, ulei de cocos, ulei de chia și vitamina D, de exemplu.

Estetic

Pe lângă faptul că este o opțiune mai sănătoasă în bucătărie, uleiul de șofran poate fi folosit și pentru frumusețe. Există produse cosmetice care folosesc acest tip de ulei pentru produsele pentru păr, pentru a ajuta la întărirea și hidratarea părului.

Proprietățile uleiului de șofrănel

uleiul

Uleiul de șofrănel este un ulei considerat bogat în proprietăți nutriționale, deoarece are o serie de nutrienți care oferă beneficii pentru sănătate. Principalele includ:

Omega 6 și 9

Uleiul de șofrănel este bogat în grăsimi bune pentru sănătate și este compus din 80% acid linolenic (omega 6) și 12% acid oleic (omega 9).

Ele ajută la arderea grăsimilor și protejează inima, ajutând la controlul colesterolului și al trigliceridelor.

Vitamina E

Vitamina E, prezentă în uleiul de șofrănel, are un puternic rol antioxidant în organism.

De asemenea, este responsabil pentru a ajuta în lupta împotriva radicalilor liberi, pentru a menține sănătatea celulelor și pentru a ajuta la prevenirea diferitelor modificări, cum ar fi bolile de inimă, cancerul, Alzheimer, degenerarea musculară etc.

Vitamina K

Este o vitamină fundamentală pentru a ajuta la coagularea sângelui, precum și la formarea și menținerea oaselor sănătoase.

Care sunt beneficiile?

ulei de șofrănel Este utilizat în scopuri diferite, atât în hrănire, ca ulei în extract natural, ca în capsule, Ce supliment.

Este atractiv pentru mulți oameni pentru proprietățile pe care le are și beneficiile pe care le poate oferi, cum ar fi acțiunea antiinflamatorie și întărirea sistemului imunitar.

Aflați mai multe despre principalele:

Oferă o sațietate mai mare

Pentru cei care doresc să slăbească, acesta este unul dintre cele mai interesante beneficii ale uleiului de șofran, deoarece este legat de pierderea în greutate.