Ulei esențial de Neroli, cum să-l folosiți pentru piele

ulei esențial de neroli sau floare de portocal, Este cel mai valoros dintre toate uleiurile esențiale care se extrag din portocal. Are o aromă subtilă care exercită o mare putere calmantă ajutând la ameliorarea tensiunii nervoase.
Neroli sau floarea de portocal astăzi a devenit un ingredient esențial în multe parfumuri. De mulți ani a fost folosit pentru virtuțile sale aromatice și terapeutice, a devenit chiar o tendință a modei în secolul al XVIII-lea, când a fost folosit frecvent pentru parfumarea articolelor de îmbrăcăminte precum mănuși, eșarfe ...
În această postare puteți afla despre:
Ce este neroli sau ulei esențial de floare de portocal?
Neroli este unul dintre uleiurile esențiale și cel mai apreciat, dintre cele care sunt extrase din portocal, în special din floarea de portocal amară (Citrus Aurantinuma).
Alte uleiuri esențiale utilizate pe scară largă în cosmetică și aromoterapie sunt, de asemenea, obținute din același arbore: ulei esențial de portocale care este extras din coaja de portocale și din ulei esențial de petitgrain care este extras din frunzele portocalului.
Acest minunat ulei esențial este originar din Maroc și China și este obținut printr-un proces de distilare a florilor portocalului amar. De atunci este un ulei dificil de extras pentru a obține 1 kg de ulei esențial de neroli, este nevoie de aproximativ 1000 kg de flori de portocal, ceva care îi mărește prețul.
Categoric, Neroli sau floarea de portocal este una dintre cele mai rafinate arome ale naturii, utilizat pe scară largă în producția de parfumuri și aromoterapie pentru proprietățile sale sedative excelente, deși este, de asemenea, un tratament excelent pentru sănătatea pielii, așa cum vom vedea mai jos.
Proprietăți de ulei esențial de Neroli
Principalele componente ale uleiului esențial de neroli sau de floare de portocal sunt: linalol, acetat de linalil, limonel, pinen, nerolidol, gerianol, nerol, indol, printre altele.
Tocmai această compoziție apreciată îi conferă o valoare terapeutică ridicată și următoarele proprietăți:
- Antiseptic, antibacterian
- Antispasmodic
- Digestiv
- Sedativ, calmant, relaxant
- Antidepresiv
- Anxiolitic
- Echilibrează emoțiile
- Regenerator celular
- Vindecarea
- Hidratant
- Deodorant
- Reglează sistemul cardiovascular
- Stimulează creșterea copilului
- Revigorant
- Afrodisiace
Aroma sa dulce și blândă este utilizată pe scară largă în aromoterapie ca sedativ excelent în caz de nervozitate, insomnie, stres sau anxietate. Ajută la adormirea rapidă și nu la trezire în timpul nopții, efect care poate fi îmbunătățit și mai mult dacă îl amestecăm cu ulei esențial de lavandă.
Ulei esențial de Neroli înveselește-te, de aceea este recomandat în caz de depresie. La acei oameni care suferă atacuri de panica Acest ulei este foarte util deoarece contracarează efectele sale, de exemplu, relaxând mușchii care au fost stresați în timpul atacului.