Ulei esențial de cătină - Beneficii ale sănătății uleiului esențial de cătină
Cuprins

ulei esențial de cătină Se obține din planta cu același nume. Acest ulei are un conținut ridicat de vitamina A și E, precum și uleiuri grase mononesaturate și polinesaturate, inclusiv acid omega7. Combinația dintre toate face ca uleiul de cătină să reducă proliferarea radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a pielii.
Proprietățile uleiului esențial de cătină. Uleiul esențial de cătină este unul dintre cele mai utilizate de industria cosmetică deoarece are multiple proprietăți pe piele: în caz de iritație datorată arsurilor solare ușoare, calmează simptomele, ajută și pielea să nu piardă umezeala atunci când luăm o baie la soare. Simptomele eczemei se îmbunătățesc după utilizarea topică a uleiului de cătină.