Ulei de susan - Blog de dietă online

Este un ulei vegetal care se extrage din presarea la rece a semințelor de susan. Este folosit ca ingredient obișnuit în bucătăria asiatică și, de asemenea, în cosmetice.

Principalele sale proprietăți derivă din procentul ridicat de acizi grași polinesaturați omega 6 și, în special, din cantitatea mare de acid linoleic, care ajută la combaterea bolilor cardiovasculare.

Este un antioxidant, deoarece conține vitamina E și oferă calciu, magneziu, fier și zinc. Conține lecitină și fosfați, care întăresc sistemul nervos, care promovează activitatea mentală și memoria.

În plus, poate acționa ca un antidepresiv și poate fi utilizat pentru combaterea durerii. În același mod, proprietățile uleiului de susan se remarcă în timpul menopauzei, deoarece ajută la reducerea simptomelor în această etapă, în special în ceea ce privește durerea și spasmele intestinale.

Proprietăți

* Revitalizează și tonifică pielea. Este foarte valoros să lupți împotriva căderii.

* Sub formă de mască, uleiul de susan este ideal pentru părul foarte uscat sau pentru formațiuni de crustă pe scalp. Ceva care este de obicei frecvent la bebeluși.