Ulei de migdale
Uleiul de migdale sau uleiul de migdale dulci este uleiul care se extrage din acest fruct. Există atât cel 100% pur și presat la rece, cât și cel care poate fi găsit în supermarket, care este un ulei pe bază de migdale, dar care conține alte uleiuri mai ieftine.

Prin urmare, dacă doriți un ulei bun din fructul migdalului, pentru a profita de toate proprietățile și beneficiile pe care le oferă, încercați să obțineți unul care este ulei de migdale dulci 100% pur.
Proprietățile uleiului de migdale
Proprietățile uleiului de migdale dulci 100% pur, presat la rece sunt enorme. Subliniind faptul că conține grăsimi mononesaturate, acizi grași esențiali precum Omega 3 și Omega 6.
În plus, conține antioxidanți și vitamina E și unele vitamine din grupul B, cum ar fi vitamina B1 și vitamina B6, toate acestea fiind foarte importante pentru îngrijirea pielii și a părului, pentru regenerarea și întreținerea lor.
Pentru ce este uleiul de migdale și principalele sale utilizări
Mulți oameni se întreabă la ce folosește uleiul de migdale și, deși utilizarea acestuia este foarte asemănătoare cu cea a altor uleiuri cosmetice, se încadrează în categoria uleiurilor precum uleiul de cocos, avocado sau măceșe, care au o mulțime de principii revitalizante.
Beneficiile uleiului de migdale
Printre beneficiile sale ale uleiului de migdale putem sublinia că:
- Este un hidratant perfect pentru piele
- Fiind antiinflamator servește la tratarea tuturor tipurilor de afecțiuni ale pielii.
- Este benefic pentru riduri și o îmbunătățire a elasticității pielii
- Poate fi folosit ca protecție solară
- Revitalizează și înmoaie părul, precum și scalpul
Ulei de migdale pentru față, piele și cearcăne
Datorită acizilor grași Omega 3 și Omega 6, precum și a proprietăților sale vitaminice și antioxidante, este un regenerator și întineritor celular, motiv pentru care poate fi utilizat pentru orice problemă a pielii, cum ar fi eczeme, alergii cutanate, mușcături, mâncărime. și roșeață.