Ulei de cătină

Vrem să vă anunțăm ulei de cătină deoarece face parte din formularea mai multor produse, cum ar fi crema pentru pielea atopică și credem că este important să îi publicăm proprietățile.

Produse Hydrae care conțin cătină.

Cuprins

Botanică de cătină

Este un arbust din familia Elaeagnaceae cu numele științific de Hippophae rhamnoides și numele său comun este păducel fals sau, de asemenea, cunoscut mai ales ca cătină

Este un arbust originar din Asia Centrală și Europa care necesită multă lumină solară și crește în zone în care alte plante ar ceda datorită rezistenței și rezistenței cunoscute.

Uleiul de cătină este extras din fructul acestui arbust.

Chimia uleiului de cătină.

Uleiul extras din fructele pe care le produce cătina este bogat în următoarele elemente.

Vitamine din grupa B.

Vitamine din grupa C.

Vitamine din grupa E.

Vitamine din grupa A

Are mari proprietăți antioxidante, acizi organici și săruri minerale. Prezintă proprietăți excelente atât antioxidante, cât și regenerative ale pielii.

Utilizări tradiționale ale uleiului de păducel.

Acest produs are o utilizare bogată și tradițională datorită nenumăratelor sale beneficii pe care le prezintă acest ulei.

În antichitate, medicii îl foloseau pentru diferite tratamente, atât pentru stomac, căi respiratorii și ficat, reumatism și, mai ales, leziuni infecțioase ale pielii.

În această primă perioadă, ca și în prezent, s-a folosit practic întreaga plantă, atât frunzele, cât și fructele, atât pentru a face tencuieli, cât și infuzii cu rezultate excelente din acele timpuri timpurii.

În acest moment, medicina hindusă, cum ar fi tibetană, a folosit păducelul fals în mai multe rețete de mare complexitate pentru tratamentul diferitelor patologii.

În vremurile moderne, cum ar fi primul război mondial, rușii foloseau fructele acestui tufiș ca tablete pentru a furniza soldaților vitamina C și a fost utilizat pe scară largă în tratamentul arsurilor.

În prezent, este utilizat în medicina modernă pentru a trata boli precum: arsuri, degerături, decubit, tuberculoză a pielii, eczeme și, de asemenea, pentru a vindeca pielea și mucoasele deteriorate de radioactivitate

Proprietățile uleiului de cătină

Substanțele extrase din uleiul pur de cătină conțin substanțe active care promovează multiple procese benefice pentru corpul uman.

Are o mare acțiune revitalizantă datorită aportului său ridicat de vitamine și componente mono și polisaturate.

Calmează pielea împotriva diferitelor procese dermatologice, cum ar fi dermatita, psoriazisul și iritarea.

Previne îmbătrânirea prin promovarea căderii radicalilor liberi.

Are un puternic efect de netezire și redă elasticitatea pielii.

Promovează retenția de apă în pielea noastră, evitând astfel deshidratarea dermică.

Ajută la îmbunătățirea pielii în caz de răni superficiale și azeme.

Este aplicat în diferite tratamente dermice pentru eficacitatea sa împotriva virușilor, bacteriilor, acțiunea sa antiinflamatoare puternică și eficacitatea dovedită în diaree.

Stimulează pofta de mâncare și utilizarea sa împotriva scorbutului este prescrisă abundent.

Uleiul care iese din presiunea sămânței are multe calități pentru diferite afecțiuni cardiace și circulatorii.

Utilizat în tratamentul arsurilor radioactive.

Are un efect puternic ca sedativ dermic.

Proprietăți cosmetice.

Când vorbim despre uleiul de cătină și despre utilizarea și proprietățile sale în produse cosmetice, trebuie luat în considerare faptul că știm că sunt acizi grași.

Acizi grași.