Ulei de argan Care sunt beneficiile și proprietățile

sunt

Ce este?

Uleiul de argan, cunoscut și sub numele de aur de deșert, este un produs cosmetic și comestibil care Se obține după un proces de uscare a fructelor arganului (Argania spinosa) expus la soare. Odată uscată, sămânța se extrage manual din migdale și se presează la rece. Acesta constituie un proces mecanic absent de substanțe chimice. „Deoarece extracția este rece, fără prăjirea semințelor, acest ulei este ușor auriu și mirosul său este greu de observat”, explică Teresa Gil, farmacist asociat al Farmacia Alegre Pérez și expert farmaceutic al Colegiul Oficial al Farmaciștilor din Madrid (COFM) .

Proprietăți

În ceea ce privește proprietățile sale, uleiul de argan este alcătuit dintr-un procent ridicat de acizi grași esențiali (80%) și tocoferoli (vitamina E). „Tocoferolii sunt antioxidanți. Cantitatea sa ridicată din acest ulei facilitează conservarea sa naturală ”, subliniază farmacistul. De asemenea, beta-carotenoizi, squalen și fitosteroli. De asemenea, este bogat în gamma-tocoferol.

Expertul subliniază că, pentru a beneficia de toate proprietățile care alcătuiesc uleiul de Argan, este necesar ca „să fie sută la sută pur și să conțină garanția certificată Ecocert”. Standard Ecocert, creat chiar de organismul de certificare în domeniul mediului și al profesioniștilor din domeniul cosmeticului, necesită ca un produs să fie format din cel puțin un 95% ingrediente naturale din plante și a 10% ingrediente organice și, cel mult, pentru un 5% ingrediente sintetice.

„Uleiul de Argan pur sută la sută este ușor de identificat: mirosul său este moale, atingerea sa este deschisă și culoarea este mai degrabă aurie translucidă decât întunecată”, explică Gil. În plus, etichetarea produsului ar trebui să pară doar că este ulei pur de Argan.

Utilizări și beneficii cosmetice

Utilizările cosmetice ale acestui ulei sunt multiple datorită proprietăților sale. Expertul subliniază următoarele aspecte: