Ulei de arbore de ceai - Proprietăți și beneficii ale uleiului
ulei de arbore de ceai este marea noastră necunoscută, cu toate acestea ele sunt atribuite unei multitudini de proprietăți și utilizări. Est ulei esențial rege se obține prin distilarea cu abur a frunzelor proaspete ale copacului numit Malaleuca Alternofilia și este indigenă pe coasta de est a Australiei.

De sute de ani, aborigenii australieni își cunoșteau deja proprietățile medicinale și îl foloseau pentru a trata rănile, mușcăturile de insecte, arsurile și infecțiile pielii.
ulei esențial de arbore de ceai Este un lichid incolor foarte concentrat, cu un miros puternic caracteristic de camfor. Conține aproximativ o sută de componente.
Astăzi este foarte apreciat în aromoterapie și cosmetice. Laboratoarele cosmetice și farmaceutice includ ulei de arbore de ceai în formulările unora dintre produsele sale ca tratament pentru diferitele condiții către care este îndreptat.
Proprietățile uleiului de arbore de ceai.
Este un antiseptic puternic, deoarece acționează prin eliminarea bacteriilor, virușilor și ciupercilor. Vindecarea. Antiinflamator. Fungicid. Regenerator celular care acționează în straturile profunde ale pielii. Antivirale. Dezinfectant. Antifungic. Expectorant. Antibiotic.
Utilizări pe piele:
- În răni pentru proprietățile sale antiseptice și vindecătoare. Se aplică pe rană pură sau diluată.
- În arsuri minore. Calmează arsurile, ajutându-le vindecarea, fiind regenerator de celule.
- În acnee. Regulator al glandelor sebacee. Puterea sa purificatoare îl face foarte eficient împotriva acneei. O minge de bumbac este umezită cu apă, se adaugă o picătură de ulei și se aplică direct pe bob.
- În negi. Dacă folosim direct pe neg o picătură de ulei de arbore de ceai în fiecare noapte și acoperim cu tifon, va dispărea în câteva săptămâni.
- Pentru tratarea dermatitei, herpesului și eczemelor. Este necesar să faceți câteva băi de scufundare a zonelor pentru a vă vindeca cu câteva picături de ulei diluat în apă.
- Pentru ameliorarea simptomatică a înțepăturilorde la insecte, precum și de la varicelă.