Proprietățile uleiului de rozmarin IDEAL Beauty

Uleiul de rozmarin este extras din planta cu același nume prin distilarea cu abur a uleiurilor plantei. Rezultatul acestui proces este un lichid foarte concentrat care de obicei se diluează în alte componente și care are multiple utilizări.
Deoarece rozmarinul este o plantă cu multe proprietăți pentru organism, nu este folosit doar ca condiment în vase, ci poate fi, de asemenea, aplicați extern pentru a obține efecte de frumusețe. De fapt, rozmarinul este unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale. Vă spunem care sunt unele dintre proprietățile sale atât pentru frumusețe, cât și pentru sănătate.
Anti îmbătrânire
Uleiul de rozmarin are o serie de componente (cum ar fi acidul cafeic sau flavonoidele) care îl fac un bun antioxidant. Aceste componente luptă împotriva daunelor pe care radicalii liberi le provoacă pielii, amânând apariția efectelor îmbătrânirii asupra pielii. Uleiul de rozmarin oferă elasticitate, fermitate și strălucire a pielii, stimulând în același timp activitatea și dezvoltarea celulelor.
Hrănește și hidratează pielea
Rozmarinul conține minerale precum calciu sau fier care servesc drept nutrienți pentru piele. De asemenea conține acizi grași esențiali, care sunt cele pe care corpul nu le poate produce de la sine. Aceste grăsimi fac parte din membranele celulare și ajută la reținerea apei, favorizând hidratarea pielii.
Este antiinflamator
Uleiul de rozmarin ajută la îmbunătățirea mișcărilor articulare și musculare, motiv pentru care este folosit des pentru a efectua masaje relaxante sau pentru a trata contracturile musculare. Deoarece are și un efect calmant, poate fi folosit pentru relaxarea feței dacă ați dormit prost, deși în acest caz trebuie să aveți grijă să nu-l folosiți lângă ochi. De asemenea, este utilizat în unele cazuri pentru tratarea artritei și a reumatismului.