Proprietățile și beneficiile uleiului de ricin pentru pielea dvs. - Cosmetice la încercare

Ce este uleiul de ricin?
Uleiul de ricin este extras din fasole de ricin. INCI-ul său este uleiul Ricinus Communis, deși uneori poate fi găsit ca ulei de ricin. Ambele sunt la fel, deși ultimul termen tinde să conducă la confuzie, deoarece este asociat cu animalul.
Bobul de ricin este o plantă originară din Africa și prosperă în climă caldă. Am crezut că nu am văzut niciodată această plantă, dar cu siguranță mai mult de una când va vedea fotografia va fi conștientă că am văzut-o de multe ori în parcuri sau în grădini.
Prima presare la rece a semințelor sale are ca rezultat ulei de ricin, care este foarte benefic pentru piele, deoarece asigură nutriție și hidratare. În plus, părul, genele și sprâncenele devin mai puternice datorită componentelor acestui ulei deosebit.
Proprietățile uleiului de ricin
- Hidratant și hrănitor
- Stimularea și întărirea genelor
- Antiinflamator pentru descuamarea pielii sau eczeme
- Antioxidanți
Hidratant și hrănitor
La fel ca toate uleiurile de ricin, este foarte hidratant și hrănitor. Ideal pentru tratarea pielii prin crearea unei bariere de protecție care va preveni pierderea apei, oferind vitamine și oligoelemente necesare pentru buna funcționare a epidermei.