Proprietățile și beneficiile uleiului de cocos - Creează sănătate - Obiceiuri sănătoase
uleiuri vegetale ei vin folosind în alimente, cosmetice și medicamente întrucât omul este om. Există diferite uleiuri de origine vegetală, cum ar fi semințe de struguri, argan, porumb, dovleac, floarea-soarelui și ulei de măsline pentru a da câteva exemple. Fiecare este extras dintr-o plantă diferită. Câte cunoști?
În funcție de climă și zonă, în lume se consumă diferite tipuri de uleiuri. De data aceasta vă vom prezenta ulei de cocos.
Beneficiile uleiului de cocos
ulei de cocos este cel folosit în țări tropicale precum Filipine, Thailanda, Sri Lanka sau India, întrucât sunt zone în care natura abundă.

Întotdeauna, în aceste țări, acest ulei a fost folosit pentru multe și diverse utilizări. Este un ulei utilizat în mod obișnuit, atât în alimente și produse cosmetice, cât și în îngrijirea sănătății.
În continuare, vă vom spune care sunt aceste utilizări și ce beneficii vă pot aduce.
- Îngrijirea pielii și a părului.
- Eliberare de stres.
- Reglează nivelul colesterolului.
- Ajută la slăbit.
- Ne stimulează sistemul imunitar.
- Reglează digestia și metabolismul.
Și vă puteți întreba cum un ulei simplu extras din nucă de cocos poate avea atât de multe beneficii. Bine se datorează componentelor care au multe proprietăți sănătoase. Acestea sunt acid lauric, capricul și caprilicul.
Aceste uleiuri au proprietăți benefice pentru corpul nostru:
- Proprietăți antimicrobiene și antivirale.
- Reduceți riscul bolilor de inimă, pentru aceasta trebuie să utilizați ulei de nucă de cocos crud, adică ulei natural.
- acid caprilic Se găsește în laptele matern și în uleiul de cocos. Vă puteți imagina deja că acțiunea sa este fundamental să țină microbii la distanță, atât bacterii, cât și ciuperci.
- Printre beneficiile pentru piele, acidul lauric este un bactericid care ajută la eliminarea acneei.
Ce ar trebui să știți despre acești acizi din uleiul de cocos
Este amuzant cum acești acizi pot fi atât de benefici pentru corpul nostru.
In regula, atunci, acid lauric, când îl ingerăm și intră în corpul nostru, schimbări. Devine în interiorul corpului nostru într-o substanță numită monolaurină care are efecte antibiotice, antivirale și antifungice, deci previne bolile infecțioase.
De asemenea, folosit în mâncare, uleiul de cocos oferă următoarele Beneficii:
- Este un fsursă de energie rapidăa, pentru valoarea sa nutritivă ridicată, care ajută la îmbunătățirea performanțelor fizice și sportive.
- Îmbunătățește absorbția vitaminelor precum vitamina K, aminoacizii și mineralele precum fierul, calciul și magneziul, pe lângă îmbunătățirea digestiei.
- Ajută la secreția de insulină reglarea nivelului de glucoză din sânge.
- Îmbunătățește absorbția de calciu și magneziu, care îmbunătățește dezvoltarea oaselor și a dinților, pe lângă protejarea împotriva osteoporozei.
- Îmbunătățește inflamația și este repararea țesuturilor deteriorate.
- Este sănătos pentru inimă, îmbunătățirea nivelului de colesterol și reducerea arteriosclerozei.
- Este antioxidant și protejează corpul împotriva radicalilor liberi.
- Previne obezitatea și supraponderalitatea deoarece crește rata metabolică.