Pentru ce este utilizată piatra de aluminiu, utilizări, beneficii și proprietăți

utilizată

Te-ai gândit să începi să folosești piatra de aluminiu? Vă spunem utilizările și proprietățile sale pentru a vă rezolva toate îndoielile.

piatra de alun Este un mineral, sare pe bază de sulfat de potasiu (aluniți), care se găsește în mod natural în depozite în multe regiuni din întreaga lume, în special în Siria și Orientul Mijlociu. A fost folosit din cele mai vechi timpuri atât în ​​cosmetică, cât și pentru curățarea țesăturilor. Vă oferim toate informațiile de care trebuie să știți despre utilizările, proprietățile și beneficiile sale.

Astăzi, găsim pietre de aluminiu în două versiuni diferite, cea naturală și cea sintetică. Pentru a le diferenția, trebuie luat în considerare faptul că:

  • piatră sintetică de alun este identificat cu denumirea de „Alun de amoniu” și este fabricat cu sare de amoniu.
  • piatră naturală de alun corespunde denumirii de Alun de potasiu.

Browserul dvs. nu poate afișa acest videoclip

Aluminiul, ale cărui riscuri cancerigene am fost avertizați uneori, este una dintre componentele pietrei de aluminiu natural și sintetic. Cu toate acestea, nu toate formele de aluminiu ne afectează sănătatea în același mod. În acest caz Nu este un element care aderă la piele și, în plus, este eliminat în mod natural prin transpirație sau la duș.

În plus, este important să rețineți că acest risc cancerigen despre care s-a vorbit în mai multe rânduri, nu este dovedit. În ciuda păcălelilor, nu există studii sau date care să demonstreze acest lucru.

Proprietățile pietrei de aluminiu

Deși piatra de aluminiu este cunoscută pentru proprietățile sale antiperspirante și aplicarea sa ca deodorant corporal pentru îmbunătățirea igienei, adevărul este că are multe alte calități care o fac un element natural foarte versatil. Cel mai bun dintre toate, spre deosebire de multe alte produse de înfrumusețare convenționale, este un mineral natural potrivit pentru toate tipurile de piele.

Vă spunem care sunt proprietățile sale, astfel încât să știți când îl puteți aplica și obține beneficiile sale:

  • Are proprietăți astringente, antiseptice și antiperspirante. După aplicare, lasă un strat transparent care acționează ca o barieră împotriva mirosurilor urât și a formării bacteriilor.
  • Conține proprietăți hipoalergenice, de aceea cea mai sensibilă și reactivă piele o poate folosi fără probleme.
  • Este hemostatice și astringente, adică are compuși vindecători. De aceea, vindecă zgârieturile, tăieturile mici și chiar arsurile de ras.
  • Cu el poți tratează răni și răni mici în gură precum și alte probleme orale.
  • Este, de asemenea, un excelent remediu pentru mușcăturile de insecte.