LA PLATA ESTE UTILĂ ȘI ÎN MEDICINĂ și COSMETICĂ Blogul lui Meritxell

utilă

Hipocrate, tatăl medicinei a descris deja argintul ca un element util în vindecare.

Până în anii 1930, penicilina nu fusese încă descoperită, argintul în formă coloidală era considerat unul dintre antibiotice util.

Vesela de argint din viața de zi cu zi a fost foarte frecventă până în urmă cu câțiva ani, când creșterea prețului acesteia a relegat utilizarea sa la un semn de lux, astfel încât tacâmurile de argint, ulcele sau periile simple, au explicația lor de utilizare nu numai utilizarea zilnică, dar la un nivel igienic, deoarece argintul, prin propriile sale caracteristici, are capacitatea de a preveni dezvoltarea bacteriilor.

Înainte, nu existau mașini de spălat vase disponibile, astfel încât utilizarea tacâmurile de argint erau cele mai igienice că existau, de asemenea, perii de păr, instrumente de bărbierit care împiedicau proliferarea bacteriană.

Unul truc pe care îl auzi este cel al styes, că, atunci când aveți unul, se freacă cu un inel de argint (anterior o monedă de argint în sine) pentru a-l vindeca.

De fapt, acțiunea bactericidă este cea care dă sens acestei tradiții populare.

Astfel, în cosmetică una dintre cele mai cunoscute funcții este aceea de conservant, Datorită efectului său antimicrobian, deși interferează cu unele săruri din produse cosmetice și această utilizare nu este aprobată în multe țări, această acțiune antimicrobiană naturală poate ajuta la reducerea cantității de conservanți din produsele cosmetice.

Argint coloidal nu este mai mult de nanoparticule de argint suspendate în apă, deși trebuie să fie apă deionizată, deoarece ionii și electroliții pot afecta acest argint coloidal.

De ce se pune sub semnul întrebării utilizarea argintului coloidal în produse cosmetice?

Conform unor studii, nanoparticulele de argint sunt permeabil la piele umane și aceste nano-particule de argint din piele prezente citotoxicitate în keratinocite atunci când acestea sunt în contact cu radiația UVB provocând această distrugere celulară.

Prin controverse, alte studii arată că atunci când concentrațiile sunt foarte mici în ordinea de la 0,002 la 0,02 părți pe milion, nu are destule forța de a provoca citotoxicitatea keratinocitelor chiar dacă este expusă la această radiație UVB, datorită faptului că nano-particulele sunt foarte stabile.

De aceea, unele țări nu au autorizat utilizarea sa în produse cosmetice ca preventiv deoarece posibilele riscuri pentru sănătate nu sunt cunoscute cu certitudine (sau încă nu există suficiente studii).

Argintul este totuși autorizat ca colorant alimentar este cunoscut ca E174.

Deși nano-particulele de argint sunt eficiente în prevenirea infecțiilor cu numeroase bacterii și ciuperci, ar putea fi o componentă foarte utilă ca conservant în cosmetică și să evite utilizarea unei cantități mari de alte.

În unele țări, cum ar fi Australia, se utilizează o multitudine de produse, cum ar fi jucării, sticle, produse cosmetice, textile, produse de curățat, plăci de tăiat bucătării, frigidere și mașini de spălat vase.

Un alt efect negativ al argintului în toate aceste produse este acela că acționează și împotriva bacterii pe care le-am putea considera benefice mai presus de toate împotriva reciclării biologice, motiv pentru care intervenim împotriva acestei utilizări și limităm utilizarea în atât de multe produse.