Contraindicații, riscuri, beneficii și proprietăți ale uleiului de mentă
Trebuie să începem prin a clarifica că menta nu este la fel ca menta, adică nu sunt aceeași plantă. În acest caz, menta este o plantă hibridă între menta de apă și menta de mentă.

Această plantă a fost folosită pentru tratarea diferitelor boli pentru o lungă perioadă de timp, deoarece are proprietăți de răcire care pot determina ameliorarea problemelor pielii, cum ar fi iritații și arsuri. Deși a fost folosit și pentru a reduce problemele digestive.
Astăzi există încă oameni care folosesc menta în scopuri medicinale mai complex, deși mai des vedem că este utilizat în produse cosmetice sau de igienă, precum pasta de dinți, clătiri, detergenți. Și este, de asemenea, un mare protagonist în terapii, cum ar fi aromoterapia.
Indice articol
Ce este uleiul de mentă?
Ulei de mentă este un compus derivat din planta de mentă, După cum am menționat deja, este o plantă hibridă și nu trebuie confundată cu planta de mentă. Acest ulei, spre deosebire de alte uleiuri din plante sau uleiuri esențiale, a fost studiat pe larg de lumea științei, deoarece conține proprietăți foarte benefice și benefice, atât pentru sănătate, cât și pentru estetică.
Originea uleiului de mentă
Originea exactă a plantei de mentă este necunoscută, dar există mai multe suspiciuni. Deoarece este obținut în mare parte din teritoriu, se crede că ar putea proveni din Europa, deși există și probe ale acestei plante în Africa de Nord și Asia. După descoperire, utilizarea sa a fost inevitabilă, iar din investigațiile asupra proprietăților minții, a fost posibil să se cedeze locul produselor derivate din aceasta, printre care se află în mod clar uleiul de mentă.
Cu ce alte nume este cunoscut uleiul de mentă?
Menta acum, Poate fi cunoscut la nivel mondial sub același nume. Ar putea exista confuzie între mentă și mentă, dar trebuie clarificat faptul că sunt plante de diferite tipuri; și, prin urmare, în orice caz, menta este cunoscută numai sub acest nume, ca și derivatele sale.
Beneficii și proprietăți ale uleiului de mentă
Uleiul de mentă este alcătuit din diverse minerale, vitamine și substanțe nutritive, inclusiv fier, magneziu, calciu, potasiu, mangan, cupru, folat, diferiți acizi grași, cum ar fi omega-3 și vitamine. Complexe C și A. Datorită tuturor acestor componente și alte proprietăți naturale ale plantei, acest ulei poate beneficia organismul în următoarele moduri:
- Reduce grăsimea pielii, prevenind astfel acneea și celulita
- Ajută la tratarea varicelor, deoarece îmbunătățește circulația
- Evitați retenția de lichide
- Servește ca un decongestionant
- Are un efect de răcire
- Este folosit pentru a elimina mirosurile rele
- Are efecte analgezice
- Poate ameliora arsurile și inflamațiile
- Controlează febra
- Ameliorează durerile de cap
- Scade durerea musculară
- Servește pentru ameliorarea mușcăturilor de insecte
- Este stimulant pentru sistemul nervos
- Ameliorează problemele premenstruale
Care sunt beneficiile pentru piele și vergeturi?
Ulei de mentă pe piele poate avea un efect calmant sau relaxant, întrucât mentolul are această proprietate. De asemenea, previne acumularea de grăsime prin reducerea producției de sebum și poate hrăni pielea.
Conform diverselor studii, Se știe că uleiul de mentă are agenți antivirali, deci poate fi un tratament împotriva infecțiilor precum herpes sau focare pe piele.
Acest ulei poate fi amestecat cu alte câteva uleiuri, în acest fel efectele și proprietățile sale pot fi îmbunătățite astfel încât produsul să fie utilizat în mai multe tratamente. Cele mai utilizate uleiuri sunt rozmarinul, lămâia și eucaliptul, acestea sunt amestecuri care contribuie la scopurile lor terapeutice pe piele și, de asemenea, în ceea ce privește aromele.
În cazul vergeturilor, acest ulei poate produce o schimbare și un beneficiu asupra pielii, dar nu este cel mai potrivit produs pentru a trata în special problema vergeturilor de pe piele. În orice caz, le poate preveni pentru că hrănește pielea, îmbunătățind astfel elasticitatea acesteia, dar nu le poate reduce sau elimina odată ce acestea sunt deja dezvoltate.
Uleiul de mentă este bun pentru a slăbi
Uleiul de mentă în sine nu are efecte sau proprietăți care stimulează pierderea în greutate, dar dacă ajută la evitarea anumitor lucruri care ne pot ajuta să evităm îngrășarea, calmăm anxietatea și reducem problemele digestive.
Acest ulei datorită putere aromatică Poate fi folosit pentru a inhala de fiecare dată când aveți pofte de dulciuri, acest fapt simplu vă poate ajuta să reduceți anxietatea și dorința de a ucide poftele care ne afectează atât de mult în dieta noastră.
Inhalând acest ulei, sau luând câteva picături diluate într-un pahar cu apă caldă putem îmbunătăți anumite aspecte ale digestiei noastre, astfel putem evita greutatea stomacului, arsurile la stomac, refluxul, acumularea de gaze, supărarea stomacului și evitarea unor lucruri precum sindromul intestinului iritabil.