Ce este glicerina și la ce servește? Totul despre utilizările și proprietățile sale

Puține substanțe sunt la fel de versatile ca glicerina, care poate fi obținută natural sau sintetic; este o substanță care este prezentă în mii de industrii, de la coacere la industria farmaceutică, ca combustibil și ca hrană în același timp. Glicerina este un produs foarte căutat ca materie primă atât în ​​industriile mari, cât și de către micii meșteșugari și, pe lângă toate acestea, nu este toxică. A răspunde la ce servește glicerina ar fi să creezi o listă infinită pe care nu ne propunem să o facem, dar dacă îți dăm ideile principalelor utilizări ale glicerinei în viața noastră de zi cu zi.

Conținutul acestui articol

Ce este glicerina?

Este una dintre componentele lipidelor, care în multe cazuri se numește greșit grăsime; concept potrivit pentru lipidele derivate exclusiv de la animale. cu toate acestea, glicerina se găsește atât în ​​grăsimi, cât și în uleiurile vegetale și este întotdeauna gata să formeze o moleculă de trigliceride. Glicerina este considerată a fi o lipidă saponificabilă simplă, conține doar hidrogen, oxigen și carbon. Sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de acigleciride și este un produs secundar al biodieselului. În ceea ce privește aspectul său, acesta apare sub formă lichidă la o temperatură ambiantă de 25 ° C și vâscozitatea sa este ridicată.

Ce este glicerina vegetală?

Glicerina vegetală este cea care provine din lipidele vegetale sau așa cum se numește în mod obișnuit din uleiurile vegetale. Uleiurile de cocos și palmier se remarcă prin valoarea lor ridicată de glicerină (70-80%). Cu toate acestea, de asemenea poate fi găsit în ulei de măsline, soia printre alții. Acest ulei vegetal este utilizat în multe industrii în scopuri diferite, cum ar fi cele pe care le vom vedea mai jos.

totul

Pentru ce este glicerina vegetală?

Pentru a face produse cosmetice

Cea mai veche industrie care a profitat de glicerină a fost industria săpunului, datorită proprietăților sale antiseptice și hidratante. Moliciunea și albul sunt caracteristici tipice ale săpunurilor de glicerină de pe piele.

Ca excipient în produsele farmaceutice

De asemenea, a fost utilizat în industria farmaceutică în scopuri diferite. Una dintre cele mai frecvente utilizări ale sale este ca excipient, adică este încorporat ca substanță inactivă pentru a putea încorpora principiul activ. Acest lucru se face astfel încât substanța activă, atunci când este combinată cu glicerină, să poată fi absorbită de organism.