Care este cel mai bun ulei pentru a găti? Dieta dvs. este cheia

8 mai 2020 8 mai 2020 | Mariana Marin

dieta

Uleiul pe care îl folosim pentru gătit nu este o chestiune de subestimat. După cum am menționat în articolul „De ce uleiurile vegetale NU sunt sănătoase”, grăsimile saturate sunt grăsimi mult mai stabil atunci când sunt expuși la căldură, lumină și/sau oxigen. Își păstrează compoziția chimică și sunt cei care au cel mai mic conținut de subproduse toxice atunci când se degradează, cum ar fi aldehidele, acrilamida, periculoase. Grasimi nesaturate, etc.

Pe de altă parte, este important să menținem raportul dintre cantitățile a doi acizi grași esențiali: omega 3 și omega 6. Când folosim doar uleiuri vegetale, cantitatea de omega 6 crește foarte mult și raportul indicat este deteriorat.

De ce să preferăm grăsimile saturate din bucătărie?

Amintiți-vă că procesul de degradare (oxidare) în grăsimile saturate nu se întâmplă atât de ușor. De aceea sunt mai sigure de gătit, deoarece atunci când sunt supuși căldurii rămân stabile. În schimb, grăsimile nesaturate (mononesaturate și polinesaturate) sunt mai instabile.

punct de fum este un factor cheie de luat în considerare în grăsimi sau uleiuri, deoarece este temperatura la care grăsimea sau uleiul în cauză începe să se descompună.

1. Ulei de cocos

Beneficiile uleiului de nucă de cocos nu sunt doar pentru siguranța dvs. de a folosi la gătit. S-a constatat că a consumat ulei de cocos proprietăți protectoare la nivelul creierului și oferă beneficii cognitive la pacienții cu Alzheimer. Are deasemenea efecte energizante atunci când este combinat cu cafea, deoarece este energie disponibilă pentru corp.

Gătitul cu ulei de nucă de cocos dă mâncării o aromă unică. Personal îmi place cât de gust au ouăle amestecate.

Are multiple utilizări cosmetice, poate fi folosit ca hidratant pentru piele și păr, pentru a curăța machiajul, ca deodorant și pentru a preveni infecțiile pielii așa cum a făcut-o. proprietăți antibacteriene.

Este compus din 90% grăsimi saturate, ceea ce o face foarte stabil. Atinge punctul de fum la 190 ° c.

Este recomandat să obțineți ulei de cocos extra virgin și extracție la rece.

2. Unt clarificat sau Ghee

Ghee este foarte frecvent în bucătăria indiană și are o aromă caracteristică de nuci. Are vitamina E, K1 și D.