Blog de cosmetice naturale - Utilizări și proprietăți ale untului de shea pur pentru ziua dumneavoastră

Îți place să ai grijă de pielea și părul tău cu produse naturale, așa că sigur știi deja untul de shea și proprietățile sale. Îl găsim în nenumărate produse cosmetice (INCI: Butyrospermum Parkii Butter) precum creme, balsamuri, șampoane și balsamuri. Untul de shea pur este, de asemenea, un aliat excelent pentru rutinele noastre de frumusețe, iar la Admira Cosmetics vă spunem totul.

blog

Ce este untul de shea?

Untul de karité este o grăsime obținută din nuca arborelui de karité, pe care o găsim mai ales în părți din Africa centrală, presată și adusă la fierbere. Shea înseamnă „copac de unt”, deci vă puteți imagina textura excelentă a produsului obținut.

Untul de shea pur este de culoare gălbuie și are un miros puternic de nucă. Uneori este rafinat cu singurul scop de a reduce sau elimina mirosul. În acest caz, culoarea untului de shea este alb și nu își pierde niciuna dintre proprietățile sale.

La ambalarea untului de shea pur, acesta are o textură granulată, dar compactă. Una dintre caracteristicile care facilitează foarte mult aplicarea sa este că se topește la 28 de grade Celsius, așa că pur și simplu trecând degetele și frecând puțin obținem o textură uleioasă, ca un unt moale, nu lipicios și foarte plăcut.

În afară de a fi un produs total pur și natural, se dovedește că untul de shea are un conținut ridicat de vitamine A, D, E și F, ceea ce este esențial pentru toate proprietățile și utilizările despre care vă spunem mai jos.

Cele 5 proprietăți

Dintre toate proprietățile untului de shea, cunoscut și sub numele de beurre de karité, principalul său beneficiu este capacitatea sa de a hidratarea profundă a dermului. O vom folosi pe tot corpul și părul, dar este excelent și pentru față, chiar și pentru tenul gras, deoarece este atât de moale încât nu produce cosuri dacă saturează porii.

Prezența vitaminelor A, D, E și F în mod natural în untul de shea o face unul dintre cele mai nutritive produse naturale pentru pielea și părul nostru.

Untul de shea creează practic un strat de ulei transparent pe pielea și părul nostru. Acest strat acționează ca protecție împotriva agresiunilor externe precum frig, căldură, vânt sau soare.

Se spune că untul de karité este cel mai eficient agent anti-îmbătrânire al naturii. Asta pentru ca îmbunătățește capacitatea regenerativă a pielii noastre. Ne oferă o piele mai moale și mai elastică și ne ajută să luptăm împotriva ridurilor.

În cele din urmă, untul de shea ne oferă un extraordinar capacitatea de reparare și vindecare. Din acest motiv, a fost întotdeauna folosit pentru a trata cicatrici, arsuri, răni sau vergeturi.

Cum se folosește untul de shea pur

Atât pentru piele, cât și pentru păr, pentru a folosi unt de shea pur, trebuie doar să rupem foarte ușor o bucată cu degetele și să o punem în palma mâinii. Frecând ușor cu ambele mâini, se transformă imediat într-o grăsime transparentă netedă, foarte cremoasă și plăcută. Acum putem aplica produsul cu mâinile noastre, cu toate proprietățile sale excelente.

Acum vă explicăm câteva dintre utilizările untului de shea care ne plac cel mai mult în Admira Cosmetics, pentru față, păr, corp și alte trucuri.