Beneficii pentru ulei de măceșe pentru piele și păr IDEAL Beauty

beneficii

Măceșul (Rosa rubiginosa) este un arbust sălbatic din familia Rosaceae originar din Europa. Această plantă este bine cunoscută pentru uleiul esențial care este extras din semințe prin presare la rece, deoarece are numeroase beneficii pentru piele.

Uleiul de măceșe are proprietăți ferme, reparatoare, hidratante, antioxidante și antiinflamatorii, printre altele. Aceste proprietăți provin din compoziția sa, deoarece este bogată în acizi grași esențiali, cum ar fi omega 3, omega 6 și oleic. De asemenea, conține vitaminele A, C și E și antioxidanți naturali.

Pentru toate proprietățile pe care le are, acest ulei esențial este unul dintre cele mai utilizate. Pe lângă aplicarea direct pe piele, este adăugat și ca ingredient în multe produse cosmetice (geluri, creme pentru mâini, balsamuri pentru buze ...). Acestea sunt beneficiile pentru piele și păr ale utilizării uleiului esențial de măceșe.

Beneficiile pe piele ale uleiului de măceșe

Aplicarea uleiului de măceș are următoarele beneficii pentru piele: