6 beneficii ale uleiului de jojoba pentru ten și păr - Mai bine cu sănătatea

Beneficiile uleiului de jojoba pentru piele și păr devin din ce în ce mai populare. Acest produs natural, la fel ca ceara, provine din semințele plantei de jojoba (Simmondsia chinensis), originar din sudul Statelor Unite și din nordul Mexicului.
Se caracterizează prin culoarea sa aurie strălucitoare, deși unele prezentări rafinate tind să fie mai deschise. La rândul său, se remarcă prin durata sa lungă, deoarece nu oxidează sau dobândește mirosuri proaste, așa cum se întâmplă cu alte tipuri de uleiuri vegetale.
Cum să îl introduceți în rutina de frumusețe? Pentru ce este? În prezent este utilizat la fabricarea șampoanelor, rujurilor, machiajului și cremelor de corp. cu toate acestea, mulți preferă să-l folosească în forma sa naturală pentru îngrijirea pielii și a părului. Descoperiți câteva dintre utilizările sale.
Beneficiile uleiului de jojoba din produse cosmetice
Multe dintre beneficiile uleiului de jojoba pentru piele și păr provin din date anecdotice. Până în prezent nu există dovezi solide care să susțină efectele atribuite acestui produs. Datorită acestui fapt, nu trebuie considerat un tratament dermatologic și nici un produs cu super proprietăți.
Pur şi simplu, inclus în rutina cosmetică, poate servi drept adjuvant pentru înfrumusețarea feței și a părului. Fiind un ulei ușor, poate fi un ulei purtător pentru alte uleiuri esențiale. De asemenea, poate fi aplicat singur fără probleme. Îndrăznești să o încerci?
1. Ajută la hidratarea pielii
Uleiul de jojoba conține compuși uleioși, cum ar fi ceramide, care ajută la menținerea pielii hidratate și sănătoase. În plus, este compus din lipide nanostructurate care se remarcă prin reducerea pierderilor de apă transepidermice, așa cum este detaliat într-un studiu publicat în International Journal of Cosmetic Science.
Interesantul acestui ulei este că nu lasă o senzație de grăsime atunci când se freacă în cantități mici pe piele. În plus, este potrivit pentru pielea uscată și mixtă. Poate fi utilizat de până la două ori pe zi, după cum este necesar.
2. Reduce riscul îmbătrânirii premature
Acizii grași pe care îi conține acest ulei, adăugați la aportul său de vitamina E, ajuta la protejarea pielii si a parului de radicalii liberi. Potrivit unui studiu publicat în Medicina oxidativă și celulară, stresul oxidativ este o cauză a ridurilor și a liniilor fine.
Cu toate acestea, datorită compoziției sale nutritive, acest ulei are o funcție de protecție și restaurare. Vitamina E, așa cum este detaliat într-o publicație în Jurnalul Indian Dermatology Online, diminuează efectele negative ale razelor UV și ale agenților asociați cu îmbătrânirea prematură.