5 uleiuri esențiale esențiale-Cosmetice naturale-Saper

Uleiuri esențiale esențiale din cosmetice
- Portocala dulce
- Lavandă
- Smirnă
- Tămâia
- Elemi
Uleiuri esentiale sunt unul dintre ingrediente cheie în produsele cosmetice naturale sau organice. Sunt folosite pentru proprietățile lor cosmetice și pentru a oferi o aromă plăcută produselor.
Hipocrate
Sunt la fel de vechi ca primele civilizații. Unele studii concluzionează că Hipocrate (cel mai faimos doctor din toate timpurile) El a folosit deja uleiuri esențiale pentru a-și trata pacienții, și a declarat că a baie și masaj cu ei, s-au asigurat longevitate. Deci, deși utilizarea uleiurilor esențiale în scopuri cosmetice devine din ce în ce mai la modă origine naturală și numeroasele sale beneficii, Ele sunt folosite în domeniul cosmeticelor și sănătății de mii de ani.
Spre deosebire de uleiurile vegetale, cum ar fi măsline, avocado, susan, etc ... uleiuri esențiale sunt substanțe aromatice foarte concentrate, de mare complexitate și cu o textură neagră, deși sunt numite uleiuri esențiale.
Este despre extracte din plante sub formă lichidă care se obțin din diferite părți ale acestora: frunze și ramuri (petit-grain), flori (lavanda), coaja de citrice (portocală dulce, lămâie, mandarină ...), de rășini (smirnă, elemi, tămâie), de condimente (cuișoare, scorțișoară, cardamom ...), din pădure (cedru, lemn de santal ...), etc ....
Poate fi obtinut uleiuri esențiale și absolute, pentru diverse metode, Vă spunem principalele:
- distilarea cu abur
- presarea la rece a cojilor de fructe
- extracția solventului volatil
- extracția supercritică a CO2
În trecut existau alte modalități de a obține substanțe aromatice din plante, cum ar fi înflorit si tincturi, ambele tehnici merită un post separat, pentru a descoperi lumea incitantă a aromelor naturale.
Uleiurile esențiale se caracterizează prin parfumul lor puternic. Prin metodele pe care tocmai le-am văzut, ceea ce extragem este sufletul plantei, esența ei, cu infinit proprietăți cosmetice și terapeutice. Prin urmare, ele sunt utilizate și în aromoterapie în scopuri terapeutice.
Este important să știți că pentru a le păstra bine, acestea trebuie depozitate într-o sticlă opacă și într-un loc răcoros, altfel își vor pierde proprietățile.
Există atât de multe tipuri de uleiuri esențiale ca plante din care pot fi extrase; dar în produsele cosmetice naturale uleiul esențial de portocală, tămâie, smirnă, lavandă sau elemi sunt utilizate pe scară largă. Prin urmare, în postarea din această săptămână vom analiza proprietățile și utilizările sale.
Ulei esențial de smirnă
Din cele mai vechi timpuri proprietăți benefice pentru sănătate din mir.
Uleiul esențial de smirnă este extras din Commiphora myrrha tree resin. din familia plantelor Burseraceae, originară din țări precum Somalia, Etiopia, Arabia și Yemen.