Utilizările și proprietățile uleiului portocaliu pentru păr și subțire

proprietățile
Ulei de portocale ca cel al altor citrice, cum ar fi lămâia, este un ulei esențial care nu se obține prin distilare, se obține prin presat la rece. Există mărci care îl obțin prin distilare și obțin o concentrație și o puritate mai mari, dar în general o fac prin presare la rece.

Puteți face propriul ulei de portocală de casă într-un mod foarte rapid și ușor, sunt necesare câteva lucruri și un ulei mai puțin pur va rămâne, dar cu proprietăți excelente.

Ulei portocaliu a fost folosit în aromoterapie mulți ani ca relaxant și pentru calmarea durerilor musculare.

Ce este Orange?

portocale Este un fruct care aparține familiei citricelor precum lămâia sau grapefruitul. Este rodul portocalului, acest copac are mai multe soiuri, de la portocala dulce la portocala amară.

Acest fruct se caracterizează prin culoarea sa portocalie, de unde și numele său. în plus față de aciditatea, aroma și bogăția sa în vitamina C, o mare antioxidant, care ne va ajuta să rămânem sănătoși.

Din a lui coajă Obținem uleiul esențial de portocale, este folosit și în scopuri cosmetice și în industria alimentară.

Beneficii și proprietăți cosmetice ale uleiului esențial de portocale

Uleiul de portocale este creditat cu diverse produse cosmetice și beneficii pentru sănătate. Cele mai notabile sunt:

  • Hidratează și întinerește pielea.
  • Tratează părul gras și deteriorat.
  • Efect relaxant.
  • Antiinflamator.
  • Ameliorează tulburările respiratorii.
  • Eliminați și reduceți petele și acneea.

Compoziţie

Acest ulei este alcătuit din substanțe chimice precum alfa-pinen, limonen, genarial, citronella, neral etc.

👌Utilizări și aplicații ale uleiului de portocală La ce servește?

Cel mai bun mod de utilizare este aplicarea pe piele cu un masaj relaxant, diluat anterior într-un alt ulei, sau cu un difuzor de aromoterapie. Acest ulei este foarte versatil, voi numi separat cele mai frecvente utilizări ale sale, dar este folosit și:

  • Odorizant de acasă: Acum este foarte neted și frumos.
  • Relaxant Da anti stresant: 3 picături în difuzorul nostru de aromoterapie ne vor ajuta să ne schimbăm starea de spirit.
  • Respiratie urat mirositoare: faceți gargară după periaj cu 3 picături amestecate cu apă.
  • Insecticid: ajută la sperierea țânțarilor și ameliorarea simptomelor mușcăturii lor.

Ulei portocaliu pentru masaje

Proprietățile relaxante și antiinflamatorii ale acestui ulei îl fac ideal ca ulei de masaj. Poate fi un bun aliat împotriva dureri musculare și articulare. Poate fi folosit chiar și pentru a reduce inflamația din tulpini și entorse minore.

Tratament pentru păr

Acest ulei este un bun remediu pentru casă îngrijirea părului. Dacă este de casă, îl putem aplica direct pe păr, dacă este esențial 100% pur, este recomandabil să îl amestecați cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de jojoba. Cu 4 picături va fi suficient pentru a obține rezultate bune cu o utilizare regulată.