Unt de shea
Pericolul dezechilibrării organului nostru ...
Am primit mai multe critici în firul articolului nostru „Melatonină și serotonină, .

Simțul vederii
Simțul vederii ne permite să ne identificăm mediul într-un mod grafic.
Sughiturile
Știm cu toții sughițuri, atunci când ni se întâmplă, îi face pe oameni să zâmbească.
- Este aici:
- Acasă \
- aromaterapie \
- Unt de shea
Unt de shea
- De ElHerbolario.com
- Dimensiunea fontului scade dimensiunea fontului crește dimensiunea fontului
- La imprimare
Shea a devenit un ingredient vedetă în produsele cosmetice în ultimii ani și, în ciuda faptului că este folosit în cea mai mare parte pentru a face ciocolată, puteți găsi cu ușurință creme de față, loțiuni de corp, măști de păr, săpunuri sau chiar rujuri. Acest lucru se datorează proprietăților sale nutritive și hidratante bune, dar shea, așa cum vom vedea mai jos, oferă mult mai mult din sine.
Karite, cunoscut și sub numele de shea, este un copac unic al cărui nume latin este Vitellaria Paradoxa.
Arborele de shea crește sălbatic în Africa centrală, în special în savana din Senegal, Sierra Leone, Nigeria, Sudan, Uganda sau Etiopia și poate crește până la 15 metri și de obicei trăiește mai mult de 40 de ani.
În mod tradițional, grăsimea de karité a fost obținută din aceasta pentru uz alimentar, extragând pulpa din fructele prăjite și frământând-o cu apă pentru a face ceea ce știm ca „unt de karité”, similar cu untul de cacao. De secole, acest aliment a fost una dintre principalele surse de calorii pentru locuitorii a ceea ce este cunoscut sub numele de „fâșie de karité". În plus, diverse remedii medicinale populare sunt preparate cu scoarța sa, cu latexul său creează lipici sau gume și cu trunchiul său sunt obține un cărbune excelent, pentru toate acestea a fost întotdeauna un copac foarte apreciat căruia i s-au dat chiar valori spirituale.
Grăsimea de karité este bogată în trigliceride și acizi oleici, linoleici și palmitici. Particularitatea grăsimii de karité este că este solidă la temperatura camerei (de aceea se numește unt), dar se topește cu căldura corporală, ceea ce îi conferă proprietăți industriale foarte bune. 90% din untul de shea cultivat este folosit pentru producerea de bomboane de ciocolată și alte dulciuri. Dar utilizarea sa cosmetică crește din ce în ce mai mult, deoarece are proprietăți terapeutice foarte bune: este extraordinar de hranitor si catifelant pentru piele, ideal pentru tratarea uscaciunii, iritatiei, dermatitei, arsurilor, fisurilor sau eczemelor. Poate fi aplicat și ca mască de păr pentru a hidrata și înmuia părul.