Uleiul de măceșe, ce este și care sunt beneficiile sale - Nutrition and wellness blog
Ulei Măceșul este un ulei vegetal care a devenit din ce în ce mai frecventă pentru crearea de produse cosmetice și/sau medicamentoase.
Măceșul este un arbust sălbatic care are ramuri foarte subțiri și plin de spini care provine în principal din Europa centrală, deși îl găsim și în Patagonia, Chile și Peru. În el, cresc frumoase flori albe și roz, dar uleiul său este extras în principal din semințe din aceasta. Care sunt mici bile roșii cu formă ovală care se obțin odată cu căderea petalelor tufișului.
Aceste fructe mici, dar în același timp atât de puternice, vor fi însărcinate să ne ofere toate acele beneficii de care astăzi ne putem bucura de la măceșe. Și este că puterea acestui ulei vegetal este atât de mare, încât în prezent este considerat ca fiind unul dintre cele mai puternice uleiuri pentru regenerarea pielii.
De asemenea, trebuie să știm că este compus din mai mulți acizi grași esențiali precum omega 6, omega 3 și acid linoleic. De asemenea, vitaminele și antioxidanții vor fi responsabili pentru beneficiile pe care ni le oferă acest arbust.

Proprietăți de măceșe
La fel ca uleiul esențial al arborelui de ceai, ulei vegetal Măceșul are proprietăți medicinale deosebite .
În funcție de utilizarea care este dată, acesta va oferi unele proprietăți sau altele. De exemplu, dacă utilizarea este actuală, adică, prin piele și sub forma unui ulei, va oferi proprietăți antioxidante, reparatoare, ferme, hidratante și chiar antiinflamatoare.
Dacă, pe de altă parte, a uz oral, Aceasta poate fi luată ca perfuzie și va oferi proprietăți diuretice, digestive, laxative, de curățare, analgezice, antiinfecțioase și anti-gripale.
Așa cum am indicat anterior, majoritatea proprietăților acestui ulei sunt date datorită acizi grași esențiali polinesaturați pe care o are, unde se remarcă între 44-49% linoleic și 28-34% linolenic. Aceștia sunt acizi foarte importanți pentru acele zone în care pot exista rate de reproducere a celulelor noi.
Aceste proprietăți ale măceșului au fost descoperite de cercetătorii de la Facultatea de Chimie și Farmacologie a Universității de Concepție din Chile. Studiul a căutat un remediu vindecător și acest lucru a fost aplicat la 200 de pacienți cu diferite anomalii ale pielii, cum ar fi arsuri, cicatrici și chiar îmbătrânire prematură a pielii.
Măceșul oferă în principal proprietăți antiinflamatoare, antibiotice, stimulante, regenerante, reparatoare, antioxidante, emoliente, vasodilatatoare, ferme, imunostimulante, diuretice și astringente.
Avantajele măceșei
Proprietățile multiple pe care Rosehip le oferă, ne permit să obținem beneficii mari de la toate.
Beneficiile măceșei se obțin în principal pe cale locală, adică prin uleiul de măceșe. Aici vă spunem multe dintre aceste beneficii.
Regenerarea pielii
Datorită uleiului de măceșe, putem îmbunătăți aspectul pielii noastre și chiar să o regenerăm. Acest lucru este posibil datorită puterii sale de reparare a celulelor pielii care creează colagen, elastină și acid hialuronic.
Cicatricarea pielii
Uleiul de măceșe ajută pielea să se vindece mai repede și atenuează chiar și făcând cicatrici invizibile, în unele cazuri.
Vergeturi, prevenire și soluție
Deoarece uleiul de măceșe este ideal pentru regenerarea pielii, nu ar fi mai puțin cu vergeturile. Acest ulei poate ajuta la reducerea vergeturilor și chiar la prevenirea apariției acestora. Din acest motiv, se recomandă utilizarea acestuia în timpul sarcinii, deoarece în acest fel este prevenită apariția acestora.